10 levens veranderende tips voor in de keuken

Of je nu weinig of veel tijd in de keuken doorbrengt, deze tien levens veranderde tips kunnen je veel tijd besparen en het koken en schoonmaken makkelijker maken. Enkele van deze tips zijn snelkoppelingen en anderen zijn zo geweldig dat ze misschien minder beschouwd worden als een tip en meer als een magische truc. Maar je hoeft geen Hogwarts alum te zijn!

Maak een einde aan gladde snijplanken
Plaats een vochtige een papieren handdoek onder een snijplank om het te voorkomen dat het glijdt over je keukenblok. Je kan ook een keukenhanddoek gebruiken in plaats van een papieren handdoek.

Maïs
Verwarm de maïs voor 2 tot 4 minuten in de magnetron. Knip de stengels af en de schil komt er direct af! Het snijden van een maïs kan moeilijk zijn dus zorg ervoor dat je een scherp mes gebruikt.

Boter smelten
Verwarm een kom met water in de magnetron voor gedurende 2 minuten, giet het water dan uit de kom en leg de kom over je bevroren pak boter. Op deze manier zal je boter sneller smelten en hoef je niet lang te wachten tot het ontdooid is.

Avocado
Nooit meer een bruine avocado door olijfolie erop te smeren. Krijg je je avocado niet in een keer op, dan kan je hem nu gerust bewaren voor de volgende dag met deze tip.

Citrusvruchten
Druk en rol citrusvruchten met de palm van je hand op een hard oppervlak of zet ze gedurende 10-30 seconden in de magnetron om meer sap uit je citrusvruchten te halen.

Kiwi
Schil voortaan je kiwi gemakkelijk door een stukje aan de bovenkant af te snijden en een lepel tussen het vruchtvlees en de schil aan te brengen om zo de vruchtvlees uit te lepelen.

Knoflook
Plaats het teentje knoflook in een bakje en schud, op deze manier komt de schil er gemakkelijk vanaf.

Eieren
Verwijder eierschaalstukken op 2 manieren, namelijk met een natte vingertop of met een eierschaalhelft.

Koekjes
Voorkom uitdroging van je koekjes door een appelschijf in je koektrommel te plaatsen. Zorg ervoor dat het appelschijfje niet tegen je koekjes aankomt.

Bakpapier
Bij het afbakken van muffins kan het lastig zijn om ze nadien uit de bakblik te halen, plaats in het vervolg een stuk bakpapier onder je muffin zodat je het erna er makkelijk uit kunt halen.

Bekijk deze video en deel deze tips met je vrienden.

Filter by
Post Page
GEZONDHEID TIPS
Sort by