10 manieren om lange wimpers in een maand te krijgen

Ben jij niet gezegend met mooie lange wimpers? Niet getreurd! De VTmag redactie heeft een paar simpele manieren gevonden om lange wimpers te krijgen, zonder dure cosmetische producten te gebruiken. De mannen mogen ook mee doen šŸ˜‰

Kammen
Waarom het werkt: Kammen bevordert de bloedcirculatie en stimuleert haargroei.
Wat te doen: Gebruik een speciaal borsteltje of een goed gewassen borstel van een oude mascara tube. Gebruik een paar druppels Vitamine-E en breng die tweemaal per dag aan op je wimpers voor vijf minuten.

Oliƫn
Waarom het werkt: Castor-, kokos- en olijfolie bevatten vetzuren die voeding bevatten voor haarzakjes en het houdt de wimpers gezond.
Wat te doen: Breng een druppels olie aan op een schoon borsteltje of op je vinger en breng dit aan op je wimpers voordat je gaat slapen. Je kan Ć©Ć©n olie gebruiken, maar je kan er ook een mix van maken.

Vaseline
Waarom het werkt: Vaseline is goed voor droge wimpers.
Wat te doen: Breng voorzichtig vaseline, met een borsteltje of je hand, aan op je wimpers voordat je naar bed gaat. Mijd oogcontact. Was je gezicht in de ochtend.

Goede voeding
Waarom het werkt: Een te kort aan vitamine kan voor haaruitval zorgen.
Wat te doen: Eet meer proteĆÆne, vitamine en voedsel dat vol zit met vetzuren zoals: noten, vlees, vis, ei, fruit en groenten.

Groene thee
Waarom het werkt: Groene thee bevat antioxidanten en vitaminen en daarom wordt het vaak gebruikt in cosmetische producten en in producten die haaruitval behandelen.
Wat te doen: Maak een kop sterke groene thee en laat het afkoelen. Breng dit twee maal per dag, met een wattenschijfje, aan op je wimpers.

Aloƫ Vera
Waarom het werkt:Aloƫ Vera sap en vlees zijn goed voor het versterken van het haar en voor de voeding.
Wat te doen: Neem een verse Aloƫ Vera blad en gebruik het sap om op je wimpers aan te brengen. Was je gezicht in de ochtend. Meng het sap met castor- of olijfolie, om het resultaat te versterken.

Massage
Waarom het werkt: Massage verbetert wimper voeding en stimuleert de groei.
Wat te doen: was je handen. Breng een paar druppels olijf- of kokosolie aan op je vingers en masseer je oogleden en wimpers voor vijf minuten. Herhaal dit een aantal keer per week.

Eierenmasker
Waarom het werkt: Eieren bevatten biotine en B-groep vitamine, wat helpt bij het verstevigen van je haar en wimpers en voorkomt het verlies van deze twee.
Wat te doen: Meng 1 ei en theelepel glycerine of vaseline. Breng dit mengsel aan op je wimpers. Herhaal dit drie keer in de week voor een paar maanden.

Reinigen
Waarom het werkt: Je mascara niet verwijderen voor het slapen gaan is even erg als hairspray in je haar laten. Als je wimpers een kussen raken kunnen ze beschadigen.
Wat te doen: Verwijder je make-up. Gebruik make-up removers of olijfolie, wat ook een goede reiniger is.

Make-up onderbrekingen
Waarom het werkt: Mascara maakt je wimpers droog en fragiel.
Wat te doen: Geef je ogen rust, tenminste 1-2 keer per week. Aarzel niet om een oude mascara weg te gooien, want zo kan je een ooginfectie voorkomen.

Een paar andere tips
-Trek niet aan je wimpers. Veel vrouwen trekken onbewust aan hun wimpers tijdens het krullen ervan. Onthoud dat de wimpers snel uitvallen.
-Geen enkele behandeling geeft direct resultaat. De eerste resultaten zullen in een paar weken komen.
-Als je dagelijks zorgt voor je wimpers kan je de staat van je wimpers verbeteren en kan je schade voorkomen. Maar onthoud je kan je genen niet beĆÆnvloeden.
-Normaal gesproken verliest een persoon vier wimpers op een dag. Raadpleeg je arts als je meer dan vier wimpers verliest op een dag.

OOK INTERESSANT