10 manieren waarop je Borax kunt gebruiken

Er zijn een paar dingen die we allemaal weten, nu moeten we ze alleen nog altijd in onze huizen hebben, ongeacht wat: baking Soda, citroenen, waterstof peroxide. Maar hoe meer we leren over zelfgemaakte schoonmaakmiddelen en doe-het-zelf oplossingen, des te meer is het duidelijk dat er één item is dat het meer dan verdient om bij die must-have gelederen te zijn: Borax!

Dit mineraal – ook wel bekend als natriumboraat, natriumtetraboraat, of dinatriumtetraboraat kan zo veel doen, en we hadden geen idee! Hier volgen wat voorbeelden wat je ermee kunt doen:

Toilet
Je kan Borax gebruiken om je toilet overnacht te reinigen! Sprenkel een beetje borax voordat je naar bed gaat in je toiletpot. In de ochtend 1 keer borstelen en dan doorspoelen. Alles zal tijdens de nacht losgemaakt worden, en je hebt binnen de kortste tijd een sprankelende toilet.

Haarborstel
We moeten ongeveer een keer per week onze haarborstels reinigen, maak er de gewoonte van om je borstels in borax te weken.

Onkruid doden
Je hoeft geen reis naar het tuincentrum te maken om de onkruidaanval in je tuin te stoppen. Maak gewoon je eigen herbicide door 10 gram Borax te mengen met 2 ½ liter water. En sprayen maar! Spray niet op de planten maar alleen op onkruid.

Wasbak
Het maakt niet uit of je wasbak roestvrij staal of porselein is, het zal uiteindelijk vlekken en Borax zal deze verwijderen. Meng Borax met ¼ kop citroensap, maak een papje en schrob het weg.

Koelkast
Maak je koelkast schoon met borax en alle etensresten geuren zullen verdwijnen.

Hondenbak
Spray je honden bak met borax en op die manier ontdoe je het van alle geurtjes.

Glow in the dark
Glow in the dark Halloween spider decoratie.

Flubber
Zelf gemaakte Flubber waar je heel veel plezier van gaat hebben.

Autostoel reinigen
Reinig zelf je autostoel snel en gemakkelijk met borax.

Muizen
Mieren zijn niet de enige wezens die Borax haten. Muizen houden er ook niet van om het op hun voeten te krijgen, dus als je het op de vloeren sprenkelt waar ze graag rennen, zullen ze niet meer terug komen.

Filter by
Post Page
DOE-HET-ZELF
Sort by