10 ongelooflijke aluminiumfolie hacks voor het dagelijks leven

Aluminiumfolie is voor zoveel dingen goed. Naast het gebruik voor het inwikkelen van voedsel en het voorkomen dat er veel plaats wordt ingenomen is folie een wondermiddel dat voor verschillende doeleinde gebruikt kan worden.
Je gebruikt aluminiumfolie misschien al voor het verscherpen van je scharen of bij het maken van een kostuum.

Nu is het tijd om het nog voor vele andere dingen te gebruiken en om de genie van je familie en vrienden te worden. Dus stop met het discussiëren of het tinfolie is of aluminiumfolie en kijk naar al die manieren waarop je aluminiumfolie kan gebruiken in huis.

Poets je zilver en sieraden
Om verkleurde sieraden schoon te maken: Zet een stuk aluminiumfolie en een glas water in een bak. Voeg een eetlepel zout en baking soda toe. Zet dan je sieraden in dit mengsel. Laat het 10 minuten zitten en spoel ze dan af. Vergeet de aluminiumfolie niet anders zal je onaangenaam verrast worden.

Verzacht bruine suiker
Vind je het ook niet vervelend dat bruine suiker taai wordt? Wikkel bruine suiker in folie en stop het 5 minuten in de oven op 300 graden.

Wifi versterker
Heb jij ook een zwak wifi signaal? Scheur een stuk aluminiumfolie af van 10 bij 15 cm. Buig het glimmende kant in een ronde vorm. Zet dit vervolgens achter de router.

Koken
Je hebt geen stomer nodig om het gedaan te krijgen. Bekijk deze trick om te gebruiken voor je kookplaat. Je kan ook folie zetten in je frituur of bakpannen zodat je geen troep maakt.

Genees minder ernstige brandwonden
Heb je je vingers verband aan ijzer of aan de oven? Bedek je vinger met de glimmende kant en laat het voor 15-20 minuten zitten. De pijn zou moeten verdwijnen zodra je het verwijderd. Ik heb het geprobeerd en het werkt echt!

Nix de droogtrommel
Zet een paar aluminiumfolie bolletjes in de droger en laat ze de elektrische lading nemen. Geen reden meer om wasverzachterdoekjes toe te voegen!

Krul je haar
Leer hoe je je haar kan krullen zonder het direct te verhitten. Een stijltang en aluminiumfolie is alles wat je nodig hebt. Bekijk de video hieronder.

Schrob potten, pannen en de grill
Maak een bol van aluminiumfolie en schrob de overgebleven resten van je pannen of potten. Gebruik dit niet bij pannen of potten met een antiaanbaklaag.

Verwijder roest
Zet aluminiumfolie in gedestilleerd azijn en wrijf dit over het roest. Je zal het roest zijn verdwijnen!

Doe-het-zelf trechter
Maak zelf een trechter als je toevallig geen in de buurt hebt. Je kan het gebruiken om vloeistof over te zetten in flessen of in een andere verpakking. Je kan het ook voor andere leuke dingen gebruiken zoals het maken van broodkegels.

Filter by
Post Page
GEZONDHEID DOE-HET-ZELF TIPS
Sort by