10 verrassende manieren om bakvormen in de tuin te gebruiken

Het is waarschijnlijk nooit eerder in je opgekomen om een bakvorm te gebruiken om je tuin te verfraaien, maar dit is misschien wel één van de beste manieren om een oude bakvorm een tweede leven te geven. Met een beetje creativiteit, zal een versleten bakvorm eruit zien alsof het in de tuin hoort.

  1. Mozaïek nepsteen voor sleutel

Dit project van Sadie Seasongoods is zowel handig als mooi, en zal wat kleur aan je tuin toevoegen. Bovendien is het de perfecte plek om een reserve sleutel te verbergen zodat je jezelf nooit meer buiten sluit!

  1. Sprookjestuin

Met een bakvorm maak je een prachtige sprookjestuin. Voeg wat zand en miniatuurpalmbomen toe om de ultieme strandomgeving te creëren, of hou het bij de traditionele varens, bossen en feeën.

  1. Bloemvormig vogelbad

Heb je ergens nog een oude tulband bakvorm liggen? Met een likje verf en een decoratieve standaard, kun je je eigen doe-het-zelf vogelbad maken, zonder veel geld uit te geven!

  1. Kandelaar

Als je deze zomer gasten in je tuin ontvangt, is dit doe-het-zelf project misschien wel iets voor jou! Bekijk de instructies hier.

  1. Hangende plantenbak

Wist je dat een tulband bakvorm uitermate geschikt is om een hangende plantenbak mee te maken? Je kunt er bloemen of zelfs kruiden in planten! Of je het nu binnen of buiten hangt, wij denken dat deze hangende plantenbak je een voldaan gevoel zal geven.

  1. Plantenbak voor vetplanten

Hoe schattig zijn deze bakvormen die zijn omgetoverd tot plantenbakken voor vetplanten. Je kunt voor dit project, ronde, tulband of vierkante bakvormen gebruiken, en je kunt ze binnen of buiten plaatsen.

7. Vogelvoerkrans

Voor dit doe-het-zelf-project, gebruik je een tulband bakvorm als mal. Deze vogelvoerkrans is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is beter dan varianten die in de winkel verkrijgbaar zijn.

8. Zonvanger

Met een bakvorm als mal voor het middenstuk en koekvormpjes om de hangende delen te maken, kun je een prachtige zonvanger maken om in je tuin te hangen. Zie hier hoe je te werk gaat.

9. Stapstenen met natuurelementen

Aangezien de natuur in het design verwerkt zit, zijn deze stenen de perfecte aanvulling op je tuin. Klik hier voor de instructies.

10. Hangende vogelvoerbak

Dit is misschien wel de meest praktische en eenvoudige transformatie van een tulband bakvorm ooit! Met deze vogelvoerbak maken eekhoorns geen schijn van kans. Voor meer informatie, klik je hier.  

Welk idee vind jij het leukst? Deel dit artikel met vrienden die gek zijn op doe-het-zelf projecten!

Filter by
Post Page
DOE-HET-ZELF
Sort by