10 yoga oefeningen voor het verbranden van buikvet

De meeste mensen gaan op een bepaald moment in hun leven de strijd aan tegen buikvet. Zelfs een evenwichtig dieet zal geen snelle resultaten opleveren als je het niet combineert met een bepaalde vorm van lichaamsbeweging.

Daarom raden wij een aantal eenvoudige yoga-bewegingen aan die wonderen kunnen doen voor je lichaamskern.

  1. Plank (Kumbhakasana)

Deze houding richt zich op de rug, dijen, schouders, billen en het buikgebied.

Instructies:
Begin in een positie die vergelijkbaar is met  de push-up. Adem in en kijk vooruit. Hou je handen plat op de grond en de vingers gespreid, terwijl je de buikspieren aanspant.

Houd de positie voor 15-30 seconden vast. Herhaal 5 keer met pauzes van 15 seconden.

  1. Boothouding 1 (Naukasana)

Deze houding richt zich op de rug- en beenspieren en verwijdert vet rondom de taille.

Instructies:

Terwijl je op je rug ligt, met de armen naar de zijkanten, en de benen vooruit gestrekt, adem je in, terwijl je je benen omhoog brengt en je voeten en tenen strekt. Hou 15 seconden vast, rust 15 seconden uit en herhaal nog 5 keer.

  1. Windhouding (Pavanamukthasan)

Deze houding verlicht rugpijn en verstevigt de dijen, lichaamskern en heupen.

Instructies:

Terwijl je op je rug ligt met je armen naar de zijkanten, de benen gestrekt en de hielen tegen elkaar, adem je in en buig je de knieën naar de borst.

Houd de knieën vast terwijl je ze dichter naar je lichaam brengt, span de dijen aan en hou de positie voor 60-90 seconden vast. Herhaal 5 keer met elke keer 15 seconden rust.

  1. Booghouding (Dhanurasana)

Deze positie versterkt de lichaamskern en verstevigt de buikspieren, terwijl je je hele lichaam strekt.

Instructies:

Terwijl je op je buik ligt, met je armen naar de zijkanten en de benen gestrekt, buig je de knieën omhoog terwijl je je armen naar achteren beweegt om je enkels of voeten vast te pakken. Houd deze positie voor 15-30 seconden vast. Rust 15 seconden uit en herhaal 5 keer.

  1. Krijger 1 (Virabhadrasana 1)

Met deze houding strek je de dijen, billen, en de lichaamskern. Het vermindert buikvet en ontspant het lichaam en de geest.

Instructies:

Vanuit een staande positie, met de voeten bij elkaar en de handen langs je lichaam, stap je met je rechterbeen vooruit en met je linkerbeen naar achteren (vergelijkbaar met een lunge beweging). Breng je lichaam en armen vervolgens omhoog.

Houd 15-30 seconden vast terwijl je normaal in- en uitademt. Herhaal met het andere been.

  1. Krijger 2 (Virabhadrasana 2)

Deze houding kun je het best combineren met de vorige houding en heeft een vergelijkbaar effect.

Instructies:

Voer dezelfde stappen uit als hierboven, maar strek de armen zijwaarts van je torso af in plaats van omhoog. Herhaal de beweging met je andere been.

  1. Cobra houding (Bhujang asana)

Deze houding versterkt de ruggengraat en het bovenlichaam.

Instructies:

Ga op je buik liggen met de armen naar achteren onder de schouders, de benen naar achteren en met je kin en tenen op de vloer. Adem diep in en duw je borstkast omhoog. Houd 15-30 seconden vast. Neem 15 seconden pauze en herhaal 5 keer.

  1. Stoel (Uthkatasana)

Met deze houding krijg je een plattere buik, versterk je je ruggengraat en ondersteun je de heupen en dijen.

Instructies:

Sta recht op, met de handen in de Namaste houding voor je. Buig de knieën en hef de handen boven het hoofd. Buig de romp naar binnen en houd zo lang mogelijk vast.

  1. Boothouding 2(Naukasana)

Deze houding richt zich op de benen, buik, rug en armen.

Instructies:

Terwijl je op je rug ligt, met de armen naar de zijkanten en de benen gestrekt, beweeg je je borst omhoog en hou je de voeten van de vloer af. Houd 15 seconden vast. Herhaal 5 keer, met elke keer 15 seconden pauze.

  1. Brughouding (Setubandhasana)

Deze houding verlicht stijve spieren, versterkt de heupen en de ruggengraat en verstevigt de buik.

Instructies:
Terwijl je op je rug ligt, adem je uit. Zet met de voeten af en breng je lichaam omhoog zodat je billen en rug van de vloer af zijn. Zorg ervoor dat de nek op de vloer blijft. Om het lichaam te ondersteunen, duw je de handen naar beneden op de vloer. Houd zo lang mogelijk vast.