11 fantastische manieren om zuiveringszout voor je gezondheid te gebruiken

Hoewel je vast gehoord hebt van de vele voordelen van zuiveringszout, staan veel mensen nog steeds versteld van de diverse gezondheidsvoordelen die dit middel te bieden heeft. Hier volgen 11 manieren om zuiveringszout te gebruiken om je gezondheid op natuurlijke wijze te verbeteren.

 1. Natuurlijk deodorant

De deodorants die je in supermarkten en winkels koopt, bevatten ongezonde chemicaliën zoals aluminium en parabenen. Je kunt deze zware bestanddelen gemakkelijk elimineren door zuiveringszout in plaats van deodorant te gebruiken.

Breng simpelweg wat zuiveringszout aan onder je voeten en oksels om van de zweet of onaangename geur af te komen.

 1. Gifsumak en insectenbeten

Een simpele mix van zuiveringszout en water zorgt voor een uitstekende pasta die efficiënt jeuk als gevolg van insectenbeten vermindert.

Daarnaast is het ook nuttig voor het behandelen van uitslag als gevolg van gifsumak – of andere soortgelijke gevaarlijke planten.

 1. Pijn als gevolg van zweren, maagzuur en indigestie

Zuiveringszout staat op de eerste plaats wanneer het gaat om de behandeling van maagzuur, pijn door zweren en indigestie.

Meng een halve theelepel zuiveringszout in ½ glas water. Drink dit gezonde mengsel elke 2 uur. Ben je ouder dan 60, dan is bovenstaande dosis wellicht te hoog. Neem in dat geval een minder hoge dosis.

 1. Exfoliator en voetenbad

Meng 3 eetlepels zuiveringszout met warm water en laat je voeten in de oplossing trekken. Dit reinigt de huid zeer effectief.

 1. Ontspannen bad

Het mengen van appelazijn met zuiveringszout is een uitstekende methode om natuurlijk badzout te maken dat de huid reinigt, ontspant en voedt!

 1. Handzeep

Met zuiveringszout maak je zelfs je eigen doe-het-zelf zeep. Combineer simpelweg één deel water met drie delen zuiveringszout en gebruik het om vuil en ongewenste geuren van je handen af te wassen.

 1. Verwijder splinters

Voeg 1 eetlepel zuiveringszout toe aan een klein glas water. Gebruik dit mengsel tweemaal per dag op de getroffen gebieden. Het zal slechts enkele dagen duren voordat de splinter natuurlijk loslaat.

 1. Behandeling bij zonnebrand

We weten allemaal hoe pijnlijk dit kan zijn. Voor verlichting, voeg je een half kopje zuiveringszout toe aan lauw water. Giet dit mengsel in een bad en ga erin liggen.

 1. Verhoog je sportprestaties

Wist je dat veel professionele atleten zuiveringszout capsules drinken om hun prestaties te verbeteren? Deze capsules staan bekend als energie booster.

 1. Tandvlees- en tandpasta

Wellicht heb je al eens gehoord van het reinigen van de tanden met zuiveringszout. Het is een geweldig middel om plak en andere ongezonde orale bacteriën te verwijderen.

Let er wel op dat je je tanden niet meer dan eenmaal per week met zuiveringszout poetst.

 1. Bleek je tanden

Ja, met zuiveringszout krijg je prachtig witte tanden. Meng een aardbei met een halve theelepel zuiveringszout. Breng direct aan op je tanden en laat ongeveer 5 minuten zitten voordat je het grondig afspoelt.

Maak je leven dus een beetje (of heel wat) makkelijker door altijd zuiveringszout in huis te hebben!