11 life hacks die je leven een stuk makkelijker zullen maken.

In geval van nood, komt het advies van familie en vrienden het eerst in ons op. Maar zelfs de bekende aanbevelingen kunnen ernstige gevolgen hebben. Brigt Side heeft 11 bekende mythes over eerste hulp op een rij gezet, zodat jij weet wat jij de volgende keer, als iemand hulp nodig, heeft moet doen.

IJs aanbrengen op een kneuzing
Waarom het verkeerd is: IJs helpt inderdaad bij het verminderen van kneuzingen, maar breng dit niet direct aan op je huid, anders kan je koud vatten.
Hoe het wél moet: Zet een doek tussen het ijs en je huid. Breng dit voor 20 minuten aan en wacht 20 minuten. Herhaal dit een paar keer.

Gebruik van alcohol en azijn bij koorts
Waarom is het verkeerd: Azijn en alcohol worden in het bloed geabsorbeerd. Ontsmettingsalcohol kan voor vergiftiging zorgen, terwijl azijn de zuurgraad te veel verhoogd. Het is vooral gevaarlijk voor kinderen.
Hoe het wél moet: Koorts kan worden verlicht door veel te drinken en koele lucht in de kamer. Als je dit volgt zal je koorts vanzelf verdwijnen, als het niet te hoog is.

Tillen van een bewusteloos persoon
Waarom is het verkeerd: Als iemand flauw valt, probeer diegene dan niet op te tillen of koud water op hem te gooien het zal de spasme alleen verergeren. Nadat ze weer bij bewustzijn zijn, laat ze geen koffie of energie drank drinken: cafeïne zal tot uitdroging leiden.
Hoe moet het wél: Til diegene zijn voeten op en verwijder te strakke kleding. Laat ze niet gelijk staan nadat ze weer bij bewustzijn zijn gekomen.

De rest van de tips vind je op de volgende pagina.