11 manieren om Vicks VapoRub te gebruiken

Vicks VapoRub is een echte klassieker. Dit middel bestaat al langer dan een eeuw en is een standaardartikel in veel huishoudens. Wat begon als een huisremedie tegen verkoudheid, griep en andere dagelijkse ongemakken, is uitgegroeid tot een multifunctioneel product.

Bekijk onderstaande lijst voor een aantal slimme manieren waarop Vicks in het dagelijks leven gebruikt kan worden.

Uitknijpen van puisten

Heb je een enorme puist waar iedereen volgens jou naar staart? Bepaalde ingrediënten in VapoRub hebben antiseptische en helende eigenschappen. Breng een kleine hoeveelheid Vicks aan op een puist om deze uit te drogen.

Hoofdpijn

Last van sinushoofdpijn? Inhaleer dan de aromatische dampen om verstopte doorgangen te openen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een kleine hoeveelheid Vicks onder je neus aan te brengen.

Schimmelnagel

Veel bestanddelen van Vicks gaan schimmels tegen en kunnen de groei van schimmels in je teennagels tegengaan. Gebruik een wattenstaafje om de Vicks op je nagels aan te brengen.

Striae/Cellulitus

Ik weet het, je denkt vast: “Vicks voor striae?”Maar er zijn een hoop mensen die zweren bij het gebruik van Vicks tegen Striae – Gebruik het als balsem of lotion en breng aan op de getroffen gebieden.

Jeuk en verlichting na insectenbeten

Grootmoeders over de hele wereld gebruiken Vicks om jeuk en pijn te verminderen.

Droge Voeten

Last van droge, schilferige voeten? Breng wat VapoRub aan, op de onderkant van je voeten om een droge huid tegen te gaan. Trek voor het slapen gaan katoenen sokken aan, en was het smeersel er in de ochtend af met warm water.

Misselijkheid

Mint wordt vaak gebruikt bij misselijkheid. Sommige mensen gebruiken Vicks door een kleine hoeveelheid onder de neus aan te brengen of door ermee te stomen.

Brandwonden

Het kan uiteraard zeer pijnlijk zijn als je per ongeluk een heet strijkijzer aanraakt of wanneer de hete stoom uit een kokende pot ontsnapt en op de blote huid terecht komt. Een lichte brandwond kun je echter effectief helen met VapoRub.

Piepende deuren

Klussers opgelet: Met Vicks voorkom je in een handomdraai piepende deuren. Breng het simpelweg aan en druk het in de groeven.

Douche aroma

Maak je eigen eucalyptus douche aroma en kom van een verstopte neus af. Leg de aromablokjes op de badkamervloer. Laat er heet water overheen stromen en geniet van de helende aromatische dampen.

Kneuzingen

Kamfer en menthol bevatten bestanddelen die de bloedsomloop stimuleren. Hierdoor helen kneuzingen sneller. Smeer wat van de zalf op de kneuzing om het heelproces te versnellen.

Houd er rekening mee dat veel van deze methoden niet wetenschappelijk ondersteund zijn. Ga dus voorzichtig te werk.

Gebruik jij Vicks VapoRub ook voor diverse kwaaltjes? Waar gebruik jij het voor? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld.