12 Eenvoudige manieren om verpeste dingen te redden

Soms kunnen hopeloos verpeste dingen hersteld worden met een beetje wijsheid en ervaring. Wij verzamelde verschillende ingenieuze trucs voor zulke wanhopige gevallen. Welke kan jij wel gebruiken? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen.

Kauwgom en ijsblokjes
Kauwgom die aan je spijkerbroek vastgeplakt zit kun je makkelijk verwijderen: doe een ijsblokje op de kauwgom totdat het verhardt. De kauwgom valt na enkele minuten van je spijkerbroek af.

Roest en Cola
Verwijder roest van het gereedschap door het gereedschap gedurende 24 uur in een glas vol met cola te zetten. Na 24 uur zal het gereedschap zo goed zijn als nieuw.

Aerosol en etiketten
Labels die blijven plakken zijn irritant. Iedereen heeft er weleens last van. Je kan plakkerige labels makkelijk verwijderen: spuit WD-40 op het item waar de plakkerige label nog opzit en schrob het met een spons. Dan zul je zien dat het verdwijnt en was het item met water af.

Azijn en een douchekop
Als er geen water meer stroomt door de douchekop komt dat meestal door de kalklaag die binnenin zit. Om de kalklaag schoon te maken zet je de douchekop in een bak gevuld met azijn voor gedurende 2 uur.

Haarspeld en een sweatshirt
Een haarspeld kan helpen om een losse draad in een sweatshirt te repareren. Duw de draad door de haarspeld en trek deze naar de andere kant.

Aerosol en marker vlekken
WD-40 helpt om stift en potloodvlekken van leermeubilair te verwijderen: spuit het op de vlek en wrijf het met een doek.

Rubberband en gestripte schroefkop
Een slagschroef met een gestripte kop kan met behulp van een rubberen band worden verwijderd. Plaats het over de kop van de schroef en draai de schroevendraaier langzaam aan.

Sleutelring en een losse rits
Aangezien de spijkerbroek altijd open ritst, steek je een sleutelring aan de rits en zet het op de knop. Nadat je je jeans hebt aangetrokken, is de ring niet zichtbaar.

Krimpbuis en een gesneden kabel
Draadloze lader kabels hebben de neiging om te verslijten. Om het buiggebied te isoleren, neem een krimpbuis, snijd het en plak het op de draad. Verhit dan de buis met een haardroger tot het vastzit aan de kabel.

Zout, azijn en vlekken op roestvrij staal
Roestvrij staal is helaas niet 100% roestvrij. Het ontdoen van donkere vlekken is echter vrij makkelijk: doe eerst wat ruw zout op het oppervlak, voeg dan 9% azijn toe. Schrob vervolgens met een spons en je pannen zullen gaan glanzen.

Plastic fles en stekkeradapter
Je kunt een adapter stekker in het stopcontact losmaken met behulp van een gewone plastic fles. Schroei de nek van de fles een beetje en schroef hem in de stekker. Als het plastic weer verhardt, kan je de stekker gemakkelijk eruit schroeven.

Puntenslijper en een beschadigde kabel
Om een kabel te repareren (bijvoorbeeld een koptelefoonkabel), moet je het beschadigde gedeelte verwijderen. Als je niet over de benodigde gereedschap beschikt, kun je het met een potloodslijper en een houten knijper gebruiken. Verwijder het mes van de slijper en bevestig het aan de knijper zoals aangegeven in deze video.