13 slimme manieren om handdoekhouders te gebruiken in huis

In vrijwel elk huis of appartement, zijn bepaalde standaardartikelen te vinden. Negen van de tien keer herkennen we deze artikelen direct en weten we ook meteen waar ze voor gebruikt worden. Eén van die standaardartikelen is de handdoekhouder.

Maar niets is leuker voor een doe-het-zelver dan traditionele items gebruiken voor andere vindingrijke doeleinden.

Bekijk deze 13 slimme manieren om handdoekhouders in huis te gebruiken.

 1. Yogamat opslag

Heb je een aantal yogamatten die je netjes wilt opbergen? Gooi ze niet langer op de grond. Met een aantal handdoekstangen maak je namelijk de perfecte yogamat houder.

 1. Opberger voor toiletartikelen

Gebruik een aantal stangen en hang er wat draadmanden aan. Dit is ideaal voor het creëren van extra opslagruimte voor toiletartikelen of decoratiemateriaal.

 1. Sjaal display

Gek op sjaals? Dan weet je als geen ander hoe lastig het kan zijn om tientallen sjaals op een nette manier op te bergen. Neem de staaf uit je handdoekstang en haal er een aantal ringen doorheen.

 1. Potten en pannenhouder

Een handdoekhouder gebruiken om extra potten en pannen aan op te hangen is een geweldige manier om de ruimte optimaal te benutten.

 1. Cadeaupapier display

Een stapel cadeaupapier ziet er al gauw rommelig uit. Voorkom dat de rollen loskomen door ze verticaal aan een handdoekhouder te hangen!

 1. Schoonmaakmiddel houder

Ben je onoverzichtelijke keukenkasten ook zo zat? Hang een handdoekhouder over de deur van je keukenkast. Aan de binnenkant kun je nu enkele schoonmaakproducten ophangen.

 1. Handdoekhouder

Door een handdoekhouder aan een keukenlade te bevestigen heb je een handige plek om handdoeken op te hangen.

 1. Sieraden display

Laat je sieraden niet langer verstrikt raken! Hang ze verticaal op aan een handdoekstang.

 1. Display voor knutselmateriaal

Met behulp van een aantal handdoekstangen, kun je knutselmateriaal mooi en ruimte-besparend opbergen.

 1. Tuingereedschap houder

Groene vingers? Boor een aantal handdoekhouders in de schuurdeur en je hoeft nooit meer te zoeken naar je favoriete gereedschappen.

 1. Oplaadstation

Je hoeft je telefoon niet langer op de vloer of op een tafelblad te leggen, nabij een stopcontact. Maak dit stijlvolle laadstation voor jou en je gasten.

 1. Mokhouder

Hang een aantal handdoekhouders nabij of boven een koffieautomaat en hang er wat haken aan om je mokken mooi weer te geven.

 1. Vuilniszakhouder

Baal je van de ruimte die vuilniszakken in beslag nemen in je keukenkast? Voeg een aantal handdoekstangen toe in je keukenkast en hang de rollen aan deze stangen.

Wat vind jij van deze manieren om handdoekhouders te gebruiken? Gebruik jij ze op een creatieve manier? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld.