15 briljante trucs om je leven een stuk comfortabeler te maken

Creatief denken kan je leven een stuk eenvoudiger maken en je helpen om vervelende probleempjes op te lossen, zodat je je kunt richten op wat je echt leuk vindt in het leven.

Hier zijn 15 trucs waar iedereen vast iets aan heeft.

  1. Hang een tennisbal aan het plafond tot het niveau van de voorruit van de auto. Dit kan een handig hulpmiddel zijn voor het parkeren van je auto. Zodra de bal de voorruit van de auto raakt, staat de auto precies op de juiste plek.

2. Je kunt deze familiekalender gebruiken om verjaardagen te markeren; Zo vergeet je nooit een familielid te feliciteren.

3. Snij de top van een lege fles af en gebruik het om verpakkingen te sluiten. Denk aan verpakkingen van ontbijtgranen of pasta.

4. Gebruik een kledinghanger om een handige houder voor een kookboek te maken.

5. De bodem van een grote plastic fles kun je gebruiken om verf te verdunnen of te mengen. Gebruik de nek als staander voor de borstel.

6. Als je niks hebt om een schaar mee te slijpen, knip er dan wat aluminiumfolie mee. Maak een aantal knipjes en je schaar is weer zo scherp als toen je deze net kocht!

7. Stop geen vuile spijkers meer in je mond tijdens het klussen, maar haal ze door je werkhandschoenen.

8. Een oude boekenstandaard kan gebruikt worden als handige standaard voor je tablet – je hoeft geen geld uit te geven aan dure materialen!

9. Een citroen kan de perfecte vervanging zijn voor wasmiddel. Het is veilig en milieuvriendelijk.

10. Gebruik een kam om te voorkomen dat je op je vingers slaat wanneer je een spijker op de kop slaat.
11. Hang wat haken aan een douchegordijn. Zo heb je al je items in handbereik.

12. Gebruik een oude gordel om je sleutels veilig op te bergen

13. Gebruik magneetstrips om gereedschappen op te hangen. Zo heb je alles bij de hand.
14. Geef een oude fles ketchup een tweede leven en gebruik het om pannenkoeken te maken. Zo knijp je veel eenvoudiger de juiste hoeveelheid in de pan.

15. Voorkom oplichting en verberg de laatste 4 cijfers van je creditkaart of plak een sticker over de veiligheidscode. Van sommige RFID kaarten kun je zelfs een deel afknippen, zonder de functionaliteit te beïnvloeden.