15 inrichtingsfouten die je moet vermijden

Wanneer het om de inrichting van een woning gaat, speelt smaak een belangrijke rol. Maar hoewel er geen echte regels zijn voor het aankleden van je woning, bestaan er wel fouten waar vrijwel iedereen zich schuldig aan maakt.

Hier volgt een lijst van de 15 meest voorkomende inrichtingsfouten die je moet vermijden.

 1. Verlichting

Een simpele plafondlamp zorgt voor voldoende licht, maar zorgt tegelijkertijd voor weinig sfeer. Schaf een aantal vloer- en tafellampen aan om een gezellige ambiance te creëren.

 1. Handzeep en afwasmiddel

In plaats van plastic zeepdispensers op de het aanrecht te laten staan, kun je beter een aantal mooie keramische dispensers aanschaffen, die aansluiten bij je inrichting.

 1. Rommelige boekenplanken

Een verzameling boeken kan een bijzondere sfeer aan je woning geven. Maar als de boeken slordig opgestapeld zijn, gaat het effect verloren. Zorg ervoor dat je een mooie kast aanschaft, waarin je je boeken netjes opslaat.

 1. Kleur van de muren

Het verven van je muren kan een groot effect hebben op je woonplezier. Zo kan een warme, gezellige kleur een positief effect hebben op je humeur.

 1. Gebrek aan structuur

Aparte kamers, zoals eetzalen en aparte woonkamers, komen steeds minder vaak voor. Maar die open uitstraling, kan juist leiden tot een gebrek aan structuur.

Probeer zones te creëren met bijpassende meubels en decoratie.

 1. Slechte verhoudingen

Een zeer grote kamer met slechts enkele meubels voelt leeg, terwijl een kleine kamer met een grote eettafel je een claustrofobisch gevoel bezorgt. Probeer hierin een balans te vinden.

 1. Te veel stijlen

Kies één stijl en één dominante kleur per kamer en voeg alleen dingen toe die daar subtiel bij aansluiten.

 1. Showroom kopiëren

Sommige mensen kopiëren wat ze zien in meubelwinkels en catalogi. Als je echter de tijd neemt om je eigen decor samen te stellen, zal het eindresultaat veel interessanter zijn.

 1. Je behoeften

Is een witte bank wel zo verstandig als je twee kleine kinderen hebt? Denk voor de aankoop altijd eerst na of je iets wel nodig hebt en of het geschikt is.

 1. Tegen de muren

Normaal gesproken plaatsen we onze meubels tegen de muren, maar als we ze ergens anders plaatsen om een ​​aparte hoek in de kamer te creëren, kan het een gevoel van de ruimte opleveren.

 1. Decoratie

Het bij elkaar plaatsen van decoratiemateriaal zoals vazen in oneven aantallen kan een groot verschil maken. Probeer het zelf uit!

 1. Foto’s

Foto’s zou je niet alleen op een grote muur moeten hangen. Meerdere foto’s bij elkaar plaatsen oogt vaak veel mooier.

 1. Slaapkamer

Overweeg de gastenkamer te gebruiken als slaapkamer en gebruik de slaapkamer voor andere dingen.

 1. Entree

In plaats van de entree of hal te gebruiken als plek om onze jassen en schoenen te dumpen, kunnen we er beter voor zorgen dat deze zone er netjes en verzorgd uitziet.

 1. De kleine dingen

Kleine huishoudelijke reparaties uitstellen kan grotere problemen opleveren. Het is belangrijk om kleine reparaties zo snel mogelijk te doen.

Uiteindelijk is het jouw huis en bepaal je zelf hoe het eruit ziet. Dit zijn niet echt ‘fouten’, maar eerder aandachtspunten die je kunnen helpen als je niet tevreden bent met je huidige inrichting.