2 manieren om appelcider azijn te gebruiken om urineweginfectie te voorkomen

Meer dan de helft van de vrouwenpopulatie heeft een urine infectie gehad of zal in de toekomst een urine infectie krijgen volgens The National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. De kans is groot dat je al weet of tenminste snel er achter komt hoe vervelend een urine infectie kan zijn.

Het branderig gevoel dat je krijgt wanneer je naar de wc gaat is het ergst en het feit dat je ongeveer 20 keer op een dag moet gaan maakt het er niet beter op. Antibiotica is misschien de beste manier om dit te verhelpen, maar er is ook een natuurlijke lichaamsvriendelijke optie dat zal helpen met de symptomen. Het kan daarnaast ook een urine infectie voorkomen.

Dus wat is deze magische elixir eigenlijk? Het is natuurlijk appelcider azijn! Blijkt dat appelcider azijn niet alleen goed is voor gewichtsverlies en huidweefsel, maar ook voor de symptomen van een urine infectie. Blijf lezen om er achter te komen hoe appelcider azijn je kan helpen met de symptomen van een urine infectie.

Wat is een urineweginfectie?
De urinewegen bestaan uit de nieren, blaas en de buisjes tussen deze twee in (ook wel bekend als de pisbuis en de urinebuis). De taak van de urinewegen is om overmatig water kwijt te raken. Maar vanwege zijn taak en waar het zit in je lichaam is het niet ongewoon dat hier infecties optreden, en dan vooral bij vrouwen.

Een urineweginfectie ontstaat wanneer de bacteriën de overhand nemen in de urineweg. Een urineweginfectie is niet schadelijk, maar als je het niet behandelt kan het tot iets veel ernstiger lijden, zoals nierproblemen. Daarom moet je je dokter raadplegen als je infectie na vijf dagen nog niet is verdwenen.

Wat veroorzaakt een urineweginfectie?
Er zijn een paar oorzaken voor een urineweginfectie. De meest voorkomende oorzaak bij vrouwen is echter het vegen van achter naar voren na het gebruik van de toilet. Dit komt doordat de anus dicht bij de urinebuis is gelegen. Wanneer je van achter naar voren veegt verplaats je bacteriën van de anus naar de urinebuis.

Dit kan dan weer helemaal terechtkomen in je blaas en zelfs in je nieren. Een urineweginfectie kan ook ontstaan door seks, uitdroging of constipatie. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om dit te voorkomen.

Voorkom urineweginfectie
De beste manier om een urineweginfectie te bestrijden is door te voorkomen dat je überhaupt een krijgt. Er zijn genoeg kleine stappen die je kan maken om te voorkomen dat je door deze ongemakkelijke situatie moet gaan:
– Als je het gevoel hebt dat je naar de wc moet, ga meteen.
– Drink veel water om je urinewegen constant te spoelen.
– Was je geslachtsorgaangebied voor en na de geslachtsgemeenschap.
– Probeer geurloze hygiënische producten te gebruiken.
– Houd je geslachtsorgaan droog en schoon door katoenondergoed en loszittende kleren te dragen.
– Dit zijn een paar tips om mee te beginnen, maar praat met je dokter voor specifiek advies.

Voordelen van appelcider azijn voor urineweginfectie
Het drinken van appelcider azijn is een van de natuurlijkste manieren om urineweginfectie te voorkomen. Het regelmatig drinken van appelcider azijn kan de zuurgraad in de urinewegen verhogen. De kalium enzymen en andere mineralen in de appelcider azijn zorgen ervoor dat de zuurheid in de urinewegen toeneemt. Dit kan de groei van bacteriën, die in verband staan met de infectie, doen afnemen.

Drinken van appelcider azijn voor urineweginfectie
Alhoewel het geweldig is om urineweginfectie te voorkomen, is het niet geweldig in smaak. Daarom hebben wij hier beneden een paar recepten voor jou. Dit zal de appelcider azijn een beetje beter doen smaken én het zal de bacteriën in bedwang houden.

Recept 1: appelcider azijn met citroen en honing
Volgens the National Library Of Medicine helpt vitamine C bij het voorkomen van een urineweginfectie. Dit komt doordat het de urine verzuurt en citroen heeft hier genoeg van. Gemengd met honing helpt het ook voor de appelcider azijn smaak. Hier is een geweldig recept om te proberen, met dank aan top10homeremdies.com:
Stap 1: Vul een glas met lauw water.
Stap 2: Meng 2 eetlepels appelcider azijn met het lauwe water.
Stap 3: Voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Stap 4: Voeg 1 eetlepel honing toe, om het drankje zoet te maken.

Hoe vaak moet je dit drinken?
Als je dit drankje gebruikt om de infectie te voorkomen, is een glaasje van dit genoeg op een dag om de bacteriën op een afstand te houden. Drink 2 glazen op een dag, als je al de symptomen ervaart van de infectie.

Recept 2: gember en appelcider azijn
Volgens livestrong.com behandelt gember E.coli. dit veroorzaakt vaak urineweg- en blaasinfecties. Als je dit drinkt met appelcider azijn zal je jezelf kunnen beschermen tegen deze infecties.
Stap 1: Vul een glas met ijs.
Stap 2: Voeg 3 eetlepels gemberthee toe.
Stap 3: Pers een verse citroen in dit drankje.
Stap 4: Voeg 1 eetlepel appelcider azijn toe.
Stap 5: Vul het glas met bruisend water.
Stap 6: Voeg honing toe voor een zoete smaak.

Hoe vaak moet je dit drinken?
Dit drankje is niet alleen voordelig voor je lichaam, maar het is ook nog eens verfrissend op een hete zomerdag. Een of twee op een dag zal wonderen doen voor je lichaam. Gember is tenslotte net zo magisch als appelcider azijn.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van appelcider azijn
Net als bij andere ingrediënten, komt het gebruik van appelcider azijn met een potentieel risico. Alhoewel geen van ze gevaarlijk zijn, is het toch belangrijk dat je van ze op de hoogte bent. Zoals authoritynutrition.com uitlegt, kan het overdadig innemen van appelcider azijn zorgen voor:
– Constipatie
– Misselijkheid of geen eetlust
– Laag kaliumgehalte
– Zwak tandglazuur
– Branderig gevoel in de keel
– Branderig gevoel van de huid

Als je bang bent voor eventuele bijwerkingen, raadpleeg je dokter voor specifieke informatie.

Wanneer moet je praten met je dokter over urineweginfectie
Volgens The Mayo Clinic kan urineweginfectie, als het niet goed wordt behandeld, leiden tot ernstige problemen zoals: nierbeschadiging, vernauwing urinebuis of bloedvergiftiging. Zwangere vrouwen hebben een groter risico op een te vroeggeboren baby of een baby’s met een laag geboortegewicht. Ervaar je een van deze symptomen, raadpleeg dan onmiddellijk je dokter. Dit zou aankunnen geven dat je infectie is verslechterd:
– Koorts en rillingen
– Misselijkheid en overgeven
– Pijn in de zij

Deze symptomen kunnen een upper urineweginfectie aanduiden. Dit is een ernstigere vorm van urineweginfectie. In dit geval raadpleeg onmiddellijk een dokter.

Als wij je hebben geholpen bij het beter begrijpen van hoe een urineweginfectie werkt en waarom appelcider azijn het eerste is wat je moet proberen, deel dit artikel dan met familie en vrienden.

OOK INTERESSANT