4 dingen die je nooit moet doen na het eten

De meeste mensen genieten van een kort dutje na het eten, maar blijkbaar vormen dergelijke gewoontes voor ernstige gezondheidsrisico’s. Daarom onthullen we 4 dingen die je moet vermijden na het eten.

Thee drinken
Als je na een diner een kopje thee drinkt, moet je weten dat het je ijzer absorptie kan verstoren. Thee bevat tannine zuur en dit vermindert de absorptie van ijzer met 87%.
Ijzer tekort veroorzaakt bloedarmoede, duizeligheid, extreme vermoeidheid, bleke huid, pijn op de borst, slechte eetlust en koude voeten en handen.

Roken
Roken is een extreem schadelijke gewoonte, maar talloze mensen beslissen niet te stoppen. Rokers genieten van roken na een maaltijd. Onderzoekers hebben geconstateerd dat het roken van een sigaret na een maaltijd hetzelfde is als het roken van 10 sigaretten tegelijkertijd.

Sporten na het eten
De beste tijd om te sporten na het eten is een uur na je maaltijd. Dit zal je lichaam in staat stellen krampen te voorkomen en zal het spijsverteringskanaal genoeg stimuleren zodat je effectief kan afvallen.

Slapen na een maaltijd
Na het eten een dutje doen leidt tot slaapproblemen en een opgeblazen gevoel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat mensen die langer wachten voordat ze na een maaltijd naar bed gaan, bij hen het risico op beroerte aanzienlijk vermindert.