4 drankjes die buikvet reduceren en het metabolisme versnellen

Hoewel metabolisme wordt bepaald door onze genen, kunnen we zelf onze stofwisselingssnelheid verbeteren door goed te eten. In de ochtend kun je je stofwisseling het beste een kickstart geven, omdat je net wakker bent en je lichaam water en voeding nodig heeft.

Je stofwisselingssnelheid (wat de meeste mensen gebruiken als ze zeggen dat hun stofwisseling snel of langzaam is) wordt bepaald door de hoeveelheid energie die je lichaam gebruikt. Mensen met een ‘snelle stofwisseling’ hebben veel energie nodig om normaal te kunnen functioneren.

Mensen met een ‘trage stofwisseling’ hebben niet zo veel energie nodig om normaal te kunnen functioneren. Je stofwisselingssnelheid verandert naarmate je ouder wordt en het kan afhangen van verschillende dingen zoals je geslacht, familiegeschiedenis en lichaamsbouw.

Hieronder staan vier eenvoudige waterrecepten die uitstekend zijn om je stofwisseling te versnellen:

Grapefruit Water
Dit recept bevat 2 natuurlijke metabolisme boosters: grapefruit en rozemarijn.
Rozemarijn staat bekend als een krachtige antioxidant, maar versnelt ook je stofwisseling en helpt endogene oestrogenen te verwijderen. Uit onderzoek is gebleken dat rozemarijn het glucosegehalte in bepaalde cellen significant verhoogt.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom grapefruitsap helpt bij het metabolisme, maar in een onderzoek, die in 2006 uitgevoerd is, zijn patiënten met overgewicht die voor elke maaltijd 225 ml grapefruitsap dronken ongeveer 1,5 kg afgevallen in 12 weken.

Ingrediënten:
-2 theelepels gedroogde rozemarijn
-2 kopjes kokend water
-½ grapefruit
-½ gesneden grapefruit
Instructies
Zet rozemarijn in een infuser en laat het 5 minuten in kokend water. Verwijder de infuser en knijp een halve grapefruit uit en voeg vervolgens een half gesneden grapefruit toe.

Gember Groene Thee
Uit een recent onderzoek is gebleken dat mannen met overgewicht die gember gebruikten een opwarmingseffect van energie in hun lichaam hebben, waardoor ze minder honger hebben.

Ingrediënten
-1 eetlepel geraspte gember
-Kokend water
-2 theelepel groene thee
-1 eetlepel honing

Instructie
Zet 1 eetlepel geraspte gember in een glas en voeg kokend water toe. Zet vervolgens 2 theelepels groene thee in een infuser en laat het 5 minuten in het glas zitten. Voeg 1 eetlepel honing toe aan het glas, nadat je de infuser hebt verwijderd.

Gember Komkommer Water
Dit is nog een geweldige aanpak met gember water. Deze keer, gecombineerd met de meer zachte smaak van komkommers.
Ingrediënten
-1 stuk gember
-Kokend water
-1 eetlepel honing
-½ gesneden komkommer

Instructie
Zet het kokend water in een glas en voeg 1 stuk gember toe. Laat de gember 5 minuten zitten in het water. Voeg vervolgens 1 eetlepel honing en de gesneden komkommer toe aan het glas.

Citroen Gember Water
Naast de metabolisme-stimulerende gember, kun je profiteren van het vitamine C gehalte van citroensap. Daarnaast bevatten citroenen ook flavonoïden en antioxidanten.

Ingrediënten
-1 eetlepel geraspte gember
-kokend water
-1 gesneden citroen

Zet het kokend water in een glas en voeg dan 1 eetlepel geraspte gember en gesneden citroen toe in het glas.

OOK INTERESSANT