4 krachtige voedingsmiddelen die je lichaam dagelijks ontgiften

Als je aluminiumfolie binnen krijgt, wordt het hoofdzakelijk opgeslagen in deze vijf organen: longen, schildklier, botten, hersenen en lever. Hoewel aluminiumafzettingen in deze andere organen zeker gezondheidsproblemen veroorzaakt wordt het grootste deel in de lever opgeslagen, omdat het het belangrijkste ontgiftingsorgaan van het lichaam is.

Hieronder enkele voedingsmiddelen die heel geschikt zijn om je lever te ontgiften:

Knoflook:
knoflook is goed voor je lever. Het bevat selenium, arginine, vitamine B6 en vitamine C.

Geelwortel:
Het bevat krachtige antioxidanten en anti-inflammatoir. Het ondersteunt het ontgiften van je lever.

Groene thee:
Geconcentreerde chemicaliën in groene thee bevorderen de productie van belangrijke detoxificatie enzymen.

Avocado:
Avocado bevat glutathion die nodig is om de lever te ontgiften. Vitamine C & E die fungeren als antioxidanten.

Broccoli:
Groentes zoals broccoli, kool en boerenkool bevatten verbindingen die helpen om te ontgiften en om te beschermen tegen kanker.

Grapefruit:
Het bevat vitamine C die essentieel is om de lever te helpen bij de productie van ontgiftende enzymen.

Bieten:
Bietjes bevatten betaine en polyfenolen die het vermogen van de lever kunnen verbeteren om glutathion en superoxide dismutase te produceren. Bieten zijn rijk aan vitaminen en voedingsstoffen, waaronder ijzer-, calcium-, betaine- en B-vitaminen, die allemaal nodig zijn voor de leverfunctie. De manier waarop bietjes de leverfunctie verbeteren, is door de gal te verdunnen, waardoor het gemakkelijker en sneller in de dunne darm kan “reizen”.

Andere manieren waarop je de ontgiftende functie van je lever kan verbeteren, is door genoeg water te drinken, alcohol zoveel mogelijk te vermijden of te beperken, pijnstillers te vermijden die acetaminophen (Tylenol) bevatten en door regelmatige lichaamsbeweging.