Met deze 5 gemakkelijke trucs hoef je niet zo vaak te scheren

Voor iedereen die harsen of epileren te pijnlijk vindt, is de enige mogelijkheid die over is scheren. Maar het scheren kan na een tijdje behoorlijk vermoeiend worden. Wat de meeste mannen en vrouwen niet weten is dat er een paar trucs zijn om de resultaten van je volgende scheerbeurt te maximaliseren. Je huid zal langer glad blijven.

Verwarmen van het scheermesje
Het verwarmen van het scheermesje in warm water helpt het gemakkelijker over de huid glijden en dat resulteert in een effectievere scheerbeurt. Dit zorgt ervoor dat de haren krimpen als ze worden gesneden waardoor ze minder snel terugkomen.

Scheercrème of scheerolie?
Scheercrème kan fijn voelen op je huid, maar scheerolie is eigenlijk veel effectiever. Wanneer je scheerolie gebruikt glijdt het scheermes direct over de huid, wat betekent dat de haren op een dieper punt afgesneden worden. Het voordeel hiervan is dat je niet zo vaak moet scheren. Scheercrème daarentegen creëert eigenlijk een kleine “barrière” tussen de huid en het scheermesje.

Scheer in de tegenovergestelde richting dat het haar groeit
Dit is echt de gouden regel als het gaat om het scheren, scheer altijd tegen de richting van de haargroei in! Dit snijdt het haar veel dichter bij de wortel en laat de huid gladder aanvoelen. De effecten van je scheerbeurt zal je veel langer ervaren.

Verwissel de mesjes van je scheermes regelmatig
Een zeer belangrijke factor bij het scheren is natuurlijk de scherpte van het mes. Veel mensen vergeten de mesjes van hun scheermes regelmatig te verwisselen en vragen zich af waarom hun huid na het scheren niet glad is. Elke keer dat je een scheermesje gebruikt, wordt het wat dikker. De enige manier om al het haar optimaal te scheren is om een ​​scherp mes te gebruiken.

Warme douche
Het klinkt vrij logisch, maar het is eigenlijk heel belangrijk. Voor het scheren moet je een warme douche nemen of tenminste de huid met een warme natte doek afvegen. Dit opent de poriën en verzacht het haar voor een gladde scheerbeurt.