5 Handige tips voor een perfecte stranddag

Het is zomervakantie dat betekent geen school meer voor je kinderen. Naar het strand gaan als het mooi weer is, is een leuke manier om je kinderen te vermaken. Naar het strand gaan vergt wat voorbereidingstijd vaak vroeg op omdat het strand niet altijd om de hoek van je huis is. Naar het strand gaan kan 1 van de leukste zomer activiteiten zijn als je het goed aanpakt, hieronder volgen een paar tips om meer uit je bezoekje aan het strand te halen.

Douchegordijn
Kinderen houden ervan om aan het strand in het water te spetteren. Helaas kan de zee me zijn golven en sterke stromingen een gevaarlijke plek zijn voor jongere kinderen. Vandaar dat ouders jongere kinderen continue in de gaten houden, waardoor je als ouder zelf nooit kan genieten op het strand. Er is echter een slimme manier om je kinderen veilig te houden zodat je zelf lekker kunt zonnen.

De truc is om een douchegordijn mee te nemen om een kinderzwembad te creëren. Graaf een ondiep gat op het strand en laat de douchegordijn erin zakken, leg zand aan de randen van het douchegordijn om ervoor te zorgen dat het niet weg glijd. Een paar emmers later en je hebt een perfect veilig kinderbadje waar je kind heel veel plezier kan beleven.

Bevroren flessen water
Het drinken van water is essentieel om uitdroging te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je genoeg drinkt op het strand, vries een paar uur voor je uit huis gaat een aantal flessen water en leg deze in je picknickmand zorgt ook voor verkoeling van je eten.

Waterproef blik
Voor je strand bezoek is het ook raadzaam om een plastickoker mee te nemen die waterproef is om al je waardevolle spullen in op te bergen.

Babybox
Voor je baby kan je gemakkelijk een babybox creëren met behulp van een oude hoeslaken. Zet je hoeslaken aan de linkerkant en leg in elke hoek een hoog object om de hoeken omhoog te houden. met deze babybox voorkom je ook dat je baby onder het zand komt te zitten.

Talkpoeder
We weten niet waarom, maar het werkt. Wanneer je lichaam helemaal plakkerig en onder het zand zit, strooi er wat talkpoeder op en het komt er heel magisch vanaf.

Met deze handige tips word je volgende bezoek aan het strand gegarandeerd een succes.