5 Lichamelijke klachten die meer zeggen over je gezondheid

Meestal denken we dat er een directe relatie bestaat tussen pijn en een gezondheidsprobleem. Als je pols pijn doet, heb je het misschien gestoten, en als je hoofdpijn hebt is het misschien omdat je migraine hebt of een beetje te lang in de zon bent geweest. Maar soms zijn de delen van onze lichamen die pijn doen eigenlijk tekenen van problemen die elders niet zo eenvoudig zijn om te diagnosticeren.

Als je borst pijn doet…
Als je pijn op de borst hebt is er iets mis met je longen. Omdat ze niet genoeg zenuwen hebben, kan je geen pijn direct in de long voelen. In plaats daarvan is dit hun manier om ons te vertellen dat er iets mis is, door pijn naar de borst uit te stralen. Andere bekende symptomen zijn hoesten en kortademigheid.

Pijn rondom je navel…
Als je pijn rondom je navel signaleert zou je je zorgen moeten maken over je dunne darm. Maar als de pijn wordt gevolgd door misselijkheid, verlies van eetlust en koorts, kan het een ontsteking van de blinde darm zijn in de dikke darm.

Rugpijn…
Het probleem van rugpijn kan in je nieren worden gevonden. Dit soort pijn wordt vaak verward met een eenvoudige spierpijn, maar het verschil hier is dat de pijn die afgeleid is van je nieren begint onder de ribben, en soms zelfs door trekt naar je benen.

Buikpijn aan de rechterkant van je buik…
Deze pijn komt vaak van je dikke darm, als deze buikpijn ook gepaard gaat met hardlijvigheid is er zeker een probleem met je dikke darm.

Pijn midden op je buik…
Als je pijn midden op je buik hebt, heb je waarschijnlijk een maag- en/of slokdarmprobleem, zoals gastritis. Deze pijn kan ook op hetzelfde niveau in je rug verschijnen. Als je ongemak voelt voordat je eet en de intensiteit afneemt na het eten, kan het de aanwezigheid van een zweer aangeven.

Pijn in de rechter bovenhoek van je buik…
Als je op die plek pijn ervaart zou je je zorgen moeten maken over je galblaas en lever. Deze pijn kan ook verschijnen in hetzelfde gebied van je rug, en is meestal constant. Hoewel het niet vaak voorkomt, mocht je naast de pijn ook misselijk zijn, overgeven en wat gelig worden, kunnen dit symptomen zijn van galblaaskanker. Als je dat vermoeden hebt is het het beste om je arts te raadplegen.

Filter by
Post Page
ETEN EN DRINKEN TIPS GEZONDHEID
Sort by