5 verborgen redenen waarom je niet zwanger kan worden

De belangrijkste factoren die de kans op een zwangerschap verminderen zijn bekend: bevalling en borstvoeding, gebruik van pijnstillende pillen, roken. Zelfs de afwezigheid van deze redenen garandeert niet dat je zwanger wordt. Er zijn verborgen oorzaken die wij nu gaan onthullen:

Je consumeert te veel transvetten
Het eten van transvetten, gevonden in gebakken producten, pizza’s, snacks zoals chips kunnen vruchtbaarheid negatief beïnvloeden, wat betekent dat ovulatie niet optreedt. Probeer de consumptie van deze voedingsmiddelen te beperken om risico op ovulatie stoornis te voorkomen. Wanneer je naar deze transvetecarbonaten verlangt, is het beter om snacks zoals bananen, volkoren roggebrood, amandelen of yoghurt met bessen te eten.

Overmatig sporten
Sporten kan je vruchtbaarheid tot op zekere hoogte verbeteren, maar het is belangrijk om de juiste hoeveelheid oefeningen te krijgen. Te veel doen kan je energiebalans beïnvloeden en je voortplantingscyclus negatief beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat lange en intense dagelijkse oefeningen je zwangerschapskracht kan beïnvloeden. Moderatie is de sleutel tot het behoud van je gezondheid.

BMI te laag
Met een lager dan normaal BMI kan je een verhoogd risico op onvruchtbaarheid en vroegtijdige geboorte hebben. Eetstoornissen kunnen worden geassocieerd met een lager BMI en kan soms menstruatie en vruchtbaarheid negatief beïnvloeden. Als je niet in staat bent om je voedingsplan te volgen, kan je gespecialiseerde apps gebruiken die je calorieën en gewicht, evenals andere gezondheidsgerelateerde symptomen, bijhouden.

Partner is gespannen
Studies tonen aan dat de vruchtbaarheid van een man significant wordt beïnvloed door stressstressgors, van werk, familie en sociaal leven. Het feit dat deze problemen niet kunnen worden aangepakt, heeft de grootste negatieve impact op het stressgehalte bij mannen.

Verkeerde glijmiddel
Om de kansen op een zwangerschap te verbeteren, kies het juiste type glijmiddel. Het goede nieuws: er zijn glijmiddelen die voor de mannelijke vruchtbaarheid voordelig kunnen zijn. Sommigen hebben het juiste pH-niveau (7,2-8,0). Anderen bevatten magnesium ionen en calcium die de natuurlijke vloeistoffen van het lichaam imiteren. Het is ook bewezen dat babyolie kan werken.

OOK INTERESSANT