6 dingen die niet goed zijn voor je lichaam

Noem iets waarvan je maar 1 krijgt in je leven? Je moeder, je beste vriend of toch je lichaam? Inderdaad we krijgen maar 1 lichaam waar we het mee moeten doen dus daarom moeten we ons zelf goed verzorgen. Hieronder enkele voorbeelden waarmee we ons lichaam beschadigen:

Teveel vitamine innemen
Vitamine supplementen zijn de hedendaagse norm, maar recente rapporten wijzen ons erop dat het nemen van te veel daadwerkelijk meer schade kan veroorzaken. Dosis niveaus kunnen te hoog zijn, waardoor subtiele problemen zoals prikkelbaarheid of slapeloosheid veroorzaakt kunnen worden. Onlangs werd gemeld dat Amerikanen teveel Vitamine D nemen, wat kan leiden tot nierstenen of kanker.

Postuur
Je zult het misschien niet realiseren, maar voortdurend sms’en en dergelijke zorgt ervoor dat je je nek langdurig buigt en bijdraagt ​​aan houdingskwesties. Andere dingen zoals het zitten met je benen gekruist of uren achter een computer zitten kunnen de ruggengraat of heupen kan afbreken.

Voeten
Zorg goed voor je voeten en dat begint met de juiste hygiëne en juiste schoenen. Ook is het dragen van de juiste maat schoenen heel belangrijk voor je voeten.

Slaap sabotage
Je slaap heeft effect op je hart en hersenen daarom is het van groot belang een juist slaapritme te hebben. Heb je last van slapeloosheid begin met alle elektronische apparatuur in je slaapomgeving uit te schakelen. Ook zijn er oefeningen om je ademhalen onder controle te houden waardoor je sneller de slaap vat.

Heet douchen
Warme douches voelen goed op een koude winternacht. Maar het hete water is eigenlijk schadelijk voor de huid en het haar. Het streept zowel natuurlijke oliën die er ter bescherming zijn. Gebruik in plaats daarvan warm water.

Huid problemen
Je moet op zoek gaan naar huidproblemen. Chronische uitbarstingen kunnen een signaal zijn van iets dat je moet aanpassen, zoals een dieet gewoonte. Let op onregelmatigheden met schimmel of uitslag.