6 natuurlijke manieren om je voeten schoon te houden

Onze voeten dragen ons de hele dag door, dus is het zeer belangrijk dat wij goed voor ze zorgen. Goed voor je voeten zorgen gaat verder dan de nagels knippen of lakken; het is belangrijk om eeltplekken, likdoorns en blaren te verwijderen. De volgende simpele tricks zullen je voeten in no time in vorm krijgen.

Brood en appelcider azijn
Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt als een wondermiddel voor eeltplekken. Neem een stuk brood en dip het in appelcider azijn. Wikkel het brood om je eeltplekken met huishoudfolie. Dit zal de eelt verzachten, waardoor je het de volgende dag makkelijk kan verwijderen. Het zal zelfs weggaan zonder dat je hoeft te schrobben.

Appelcider azijn en castor oil
Schenk een glas appelcider azijn in een bad gevuld met warm zeep water. Zet je voeten in dit bad, tot je merkt dat je eeltplekken zijn verzacht en schrob ze dan met een puimsteen. Probeer castor olie op je gevoelige plek te wrijven, als je likdoorns hebt. Als je dit dagelijks, voor 10 dagen doet, zullen je voeten er prachtig uitzien!

Vitamine A of E
De gel vitaminepillen zijn niet alleen voor je binnenste. Knijp voorzichtig de gel uit de tabletten en smeer het op je likdoorns, voordat je naar bed gaat. Trek dan een katoenen sok aan en herhaal dit tot de likdoorn volledig is verdwenen.

Citroenschil
Snijd een stuk citroen, zo groot als je teen, voordat je naar bed gaat. Druk de citroen tegen je likdoorn aan en bind er iets omheen zodat het op z’n plaats blijft. Trek een katoenen sok aan en laat het een nachtje zitten. Herhaal dit iedere nacht tot je likdoorn is verdwenen.

Ui en witte azijn
Laat voor een dag een stuk ui in azijn weken. Zet de ui op je likdoorn en trek dan een katoenen sok aan en laat het een nachtje zitten. Herhaal dit iedere nacht tot je likdoorn is verdwenen.

Epsom zout
Deze methode duurt iets langer, maar het is extra ontspannend. Maak een voetbad met warm water en een handje Epsom zout. Laat je voeten voor 10 minuten weken in dit badje en schrob ze dan voorzichtig met een puimsteen. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

Probeer een van deze methode en verwen je voeten! Deze methodes zijn niet alleen voor de zomermaanden, maar ook voor de winter wanneer je voeten in te strakke laarzen worden gewurmd.

OOK INTERESSANT