6 redenen waarom jouw voeten pijn kunnen doen

Pijnlijke voeten kunnen je dag enorm verpesten, misschien leef je er al zolang mee dat het je niet eens meer opvalt. Als je droomt van pijn vrije voeten ben je niet de enige. Misschien loop je rond met een kwaal die makkelijk verholpen kan worden, in sommige gevallen heb je zelfs medische hulp nodig.
Hieronder een paar ongemakken:

Eelt
Eelt heeft de neiging om zich te vormen op bepaalde gebieden van de voeten. De dikke, harde huid ontwikkelt zich vaak op de bal van de voet, evenals de hiel of de grote teen. Hoge hak schoenen, platte schoenen en strakke schoenen zijn boosdoeners. Het dragen van orthotische schoenen of andere ondersteunende schoenen kan de druk op de zool compenseren. Eelt kan zowel professioneel als thuis worden verwijderd.

Extra gewicht
Extra gewicht kan belastend zijn voor je voeten om dat extra gewicht te dragen. Obesitas of gewichtstoename (bijv. Zwangerschap) kan veel voetproblemen veroorzaken, waaronder plantar fascitis, tendonitis of artritis. Artsen kunnen een gewichtsverliesprogramma, pijnstillingsmiddel, orthopedische schoeisel of voetoefeningen aanbevelen om de pijn te verlichten.

Artritis
Osteoartritis treft meestal mensen die ouder zijn. De gewrichten in de voet slijten en worden ontstoken, waardoor de hak, teen en enkel het meest beïnvloedt worden. Het kan pijnlijk zijn om te lopen. Pijnstillers, orthotische schoenen of gewichtsbeheersing kunnen helpen.

Stressfractuur
Stressfracturen zijn sneaky. Volgens de Mayo Clinic kunnen mensen niet merken dat ze één hebben totdat de pijn geleidelijk manifesteert. Wanneer je bot overbelast wordt en het voortdurend probeert zich te herstellen van de stress, kan je bot uiteindelijk verzwakken en breken. Oorzaken zijn sport, ondervoeding, platte voeten, inspannende activiteit of osteoporose. Om het te behandelen, adviseren artsen een laars of krukken.

Ingegroeide nagel
Pijnlijke en lelijke ingegroeide teennagels zijn het gevolg van de nagel die in de huid groeit. Sommige oorzaken zijn onder meer gebogen nagels, strakke schoeisel en onjuist afknippen van je nagels. Bepaalde atletische of dansactiviteiten verhogen ook het risico op het krijgen van een ingegroeide nagel. Om te helpen de pijn te verlichten, doe je voet in warm water. Behandel de huid met een antibiotische zalf. Voor ernstige infecties, raadpleeg een arts.

Ongeschikte schoenen
We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Hoge hakken leggen onnodige spanning op de ballen van je voeten en de bogen ervan leiden tot een aandoening genaamd metatarsalgie. Flip-flops en andere schoenen die de hiel niet ondersteunen, kunnen de tenen in een slechte positie dwingen, waardoor likdoorn, botvorming van de botten en letsels veroorzaakt worden. Het dragen van ongeschikt schoeisel tijdens activiteiten zoals hardlopen kan de bloedsomloop, de enkels en botten van de voet beïnvloeden.

Als je voetpijn constant en ondraaglijk is, bezoek een podoloog! Chirurgie kan niet altijd het antwoord zijn, omdat eenvoudige gedragsveranderingen een groot verschil kunnen maken.