6 Verrassende feiten over watermeloen!

Watermeloen is de meest gebruikte meloen in de VS (gevolgd door Cantaloupe en honingmeloen). Er worden meer dan 300 watermeloenvariëteiten geteeld in de VS en Mexico (hoewel slechts ongeveer 50 populair zijn). Misschien denk je dat je alles weet over dit fruit, maar het zal je verbazen dat naast het feit dat het gewoon lekker is het een super gezonde aanvulling is op je dieet.

De 6 feiten over watermeloen:
Watermeloen bevat meer Lycopeen dan rauwe tomaten
Lycopene is een krachtige carotenoïde antioxidant die fruit en groenten een roze of rode kleur geeft. Het wordt meestal geassocieerd met tomaten, maar watermeloen is eigenlijk een meer geconcentreerde bron.

Sap van de watermeloen kan spierpijn verlichten
Als je in bezit bent van een vruchtenpers, probeer dan ongeveer een derde van een verse watermeloen te persen en drink de sap voor je volgende training. Deze bevat l-citrulline, een aminozuur dat je beschermt tegen spierpijn.
Uit onderzoek is gebleken dat bij mannen die voor hun training niet-gepasteuriseerde watermeloen sap dronken de spierpijn 24 uur later was verminderd ten opzichte van degene die een placebo dronken.
Je moet wel voorzichtig zijn met het drinken van watermeloen sap, omdat het een aanzienlijke hoeveelheid fructose bevat.

Watermeloen als groente en fruit
Watermeloen is gerelateerd aan komkommers en pompoen. Watermeloen kun je als fruit beschouwen, omdat de schil volledig eetbaar is.

De schil en zaden zijn eetbaar
De watermeloenschil wordt vaak weggegooid, maar probeer het eens te mixen met limoen in een blender voor een gezonde en verfrissende lekkernij. De schil bevat niet alleen chlorofyl, maar bevat ook het aminozuur citruline en roze vruchtvlees. Citrulline wordt omgezet in arginine in je nieren en dit aminozuur is belangrijk voor je hart en je immuunsysteem. Veel mensen geven de voorkeur aan een watermeloen zonder zaden, de zwarte watermeloenzaden zijn eetbaar en ontzettend gezond. Ze bevatten ijzer, zink en vezels.

Het bestaat voornamelijk uit water
Dit zal niet verrassend voor je zijn, maar het is nog steeds een leuk feitje. Watermeloen bestaat voor 91 procent uit water. Dit betekent dat het eten van watermeloen op een hete zomerdag een lekkere manier is om je te helpen hydrateren (het is echter geen vervanging voor het drinken van water).

Sommige watermeloen zijn geel
De gele watermeloen bestaat uit geel vruchtvlees met een zoete honing geur. Waarschijnlijk heeft de gele watermeloen zijn eigen unieke voedingswaarde, maar het meeste onderzoek is tot nu toe gericht op de roze vruchtvlees variant.

Hoe kies je de perfecte watermeloen in de supermarkt?

Er is een trucje die je kan gebruiken om een ​​rijpe watermeloen uit de supermarkt of groente boer te kiezen. Kijk naar een bleke, boterachtige geel vlek (niet wit of groen) op de bodem. Dit is waar de watermeloen op de grond rijping zit en het is een van de beste indicatoren van rijpheid die je kan gebruiken.

OOK INTERESSANT