7 handige tips voor het gebruiken van rubbing alcohol

Rubbing alcohol is ideaal voor het schoonmaken van snijwonden. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het ook goed werkt tegen het schoonmaken van artikelen in je huis en het verwijderen van vlekken. Maar er zijn veel minder bekende toepassingen voor rubbing alcohol, zoals het verwijderen van insecten of het repareren van gebroken make-up.
Hieronder enkele voorbeelden waarvoor je rubbing alcohol nog meer kunt gebruiken:

Bed mijt
Spuit een nevel rubbing alcohol over je bed of ergens anders waar je last hebt van stof mijt of bed mijt. Laat de nevellucht drogen en intrekken.

Make-up
Giet wat rubbing alcohol in een spuitfles en spuit het over je gebroken oogschaduw, blush of gebroken poeder. Na het sprayen strijk je het glad met je vingers laat het drogen en weer verharden en je make-up is als nieuw.

Schoenen oprekken
Spuit een dunne laag rubbing alcohol op je schoenen en aan de binnenkant op de zolen. Trek dikke sokken aan en zet je voeten in je schoenen on het uit te rekken.

Bril schoonmaken
Wrijf je glazen met wat rubbing alcohol om ze te desinfecteren.

Hoofdluis
Spray rubbing alcohol op je hoofd en laat het 20 minuten zitten. Je kan ook een kam in alcohol dompelen en kammen door je haar na de eerste behandeling.

Make-up borstel
Week je make-up borstels 30 minuten in alcohol en laat ze drogen. Doe dit minstens een keer per maand.

Lichaamspijnen
Wrijf wat alcohol op je huid, waar je pijn hebt. De rubbing alcohol brengt bloed naar de oppervlakte van je huid om de spieren af ​​te koelen en te ontspannen.