8 dingen die je nooit in de sportschool moet doen

Als je ooit in een sportschool bent geweest, ben je de typjes vast wel eens tegengekomen die zich niet aan de ongeschreven regels van de sportschool houden. Om dit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we 8 regels genoteerd die je zou moeten opvolgen om de sportschoolervaring voor jezelf en medebezoekers zo fijn mogelijk te maken.

  1. Laat geen zweet achter op de apparatuur

Hoewel er niks mis is met zweten tijdens het sporten, is het wel belangrijk een handdoek mee te nemen en je zweet van het toestel af te vegen na gebruik.

  1. Houd apparatuur niet bezet, tenzij je het gebruikt

Er zijn mensen die maar wat rondhangen op apparatuur. Ze versturen berichten op hun telefoon, bekijken e-mailberichten, maken selfies, en doen zelfs dutjes, terwijl anderen staan te wachten om op het apparaat te kunnen.

  1. Telefoontjes en luidsprekers

Eén van de meest vervelende mensen in de sportschool zijn personen die heel lang en vooral luid gesprekken voeren aan de telefoon terwijl ze sporten.

Andere irritante typjes zijn personen die graag luid muziek afspelen, zo luid dat anderen het door hun oordoppen heen kunnen horen.

  1. Machines zijn voor iedereen

Weet je nog dat we op de kleuterschool leerden dat de speelblokken voor alle kindjes zijn? Zo dien je je ook te gedragen in de sportschool. Blijf niet 2 uur op de loopband, als je ziet dat anderen het ook willen gebruiken.

  1. Gewichten laten slingeren

Wat je in je kindertijd ook geleerd zou moeten hebben, is om je speelgoed niet overal te laten slingeren. Deze regel geldt ook in de sportschool: Leg de gewichten terug waar ze horen. Laat je ze op de vloer achter, dan kan iemand erover struikelen of gewond raken.

  1. Druk uitoefenen op andere bezoekers

Een machine 60 minuten gebruiken is niet netjes, maar het is uiteraard ook niet netjes om voor iemand te staan die aan het sporten is met gekruiste armen en een blik die zegt: “schiet op”.

  1. Te laat zijn

Wees niet laat in de klas. Het maakt niet uit of het een fitness klas betreft of personal training les. Dit kan de instructeur en andere klasgenoten afleiden. En als je dan toch te laat komt, zorg er dan voor dat je de les zo min mogelijk verstoort.

  1. De kleedkamer is niet je persoonlijke badkamer

Er is altijd één persoon die naakt in de kamer rondloopt en anderen een ongemakkelijk gevoel bezorgd, en er zijn personen die urenlang onder de douche staan te scheren en schuim en haar achterlaten.

Heb respect voor anderen en hun tijd en privacy. Houdt er rekening mee dat de kleedkamer niet je badkamer is en ruim achter jezelf op.

We horen graag hoe jij hierover denkt…