8 Drankjes die je lever ontgiften en het vetbrandingsproces versnellen

Als je je lichaam wilt ontgiften kunnen de drankjes die je in de late avond consumeert gunstig en genezend zijn. Deze nachtdranken kunnen verschillende functies in het lichaam verbeteren en het vetverbrandingsproces stimuleren.
Traditionele Chinese Geneeskunde [TCM] is van mening dat de lever, het belangrijkste orgaan met betrekking tot de ontgifting van je lichaam, zich in de beste vorm in de periode tussen 1 uur en 3 uur ’s nachts bevindt.

Hieronder de 8 beste nachtdranken die je kunt consumeren om de lever te ontgiften en het vetverbrandingsproces te versnellen:

Rozenthee
Rozenthee bevat veel tannines, die de geaccumuleerde toxines elimineren en de bloedsomloop in het lichaam stimuleert.

Kamille thee
De kamillethee heeft krachtige anti-inflammatoire eigenschappen, behandelt het zwellingen en helpt met de reinigen van je lichaam.

Schizandra (kersen) thee
Deze bessen beschermen de lever tegen de schadelijke effecten van toxines. Daarnaast zijn ze ook rijk aan lignanen en hebben ze lever beschermende en adaptogene eigenschappen.

Groene mint thee
Het helpt je om in slaap te vallen en het heeft krachtige ontgiftende eigenschappen.

Lemon Water
Lemon water kan gedurende de hele dag geconsumeerd worden. Daarnaast verwijdert het gifstoffen uit je lichaam en wordt de spijsvertering verbeterd.

Jujube-thee
Deze Chinese plant ontgift de lever en vermindert stress. Daarom zorgt het voor een goede nachtrust, die essentieel is voor het ontgiften van de lever. Daarnaast verbetert het ook de functie van de milt en pancreas, die negatief kan worden beïnvloed door een overbelaste lever.

Haver thee
Haverthee is rijk aan voedingsstoffen die nodig zijn voor het reinigingsproces van de lever. Bovendien kalmeert dit drankje de hersenen en behandelt het angst.

Lotus zaden
Deze Chinese plant (Lian Zi in het Chinees) behandelt angst, vermindert stress, behandelt hartproblemen, kalmeert de hersenen en zenuwen.