8 gezondheidsproblemen die kunnen worden behandeld met 2 eetlepels Epsom zout

Heb je al gehoord van de geweldige voordelen van Epsom zout? Epsom zout is een natuurlijk voorkomend mineraal dat hoog in magnesium en sulfaten is. Deze twee worden gemakkelijk geabsorbeerd in de huid en verbeteren tal van vitale functies. In de meeste gevallen wordt Epsom zout gebruikt voor het behandelen van gewrichtspijn, maar er zijn tal van andere manieren waarop je het ook kunt gebruiken:

Gewrichtspijn
Een Epsom zout bad is de meest gunstige behandeling voor gewrichtspijn. Het zout wordt makkelijk opgenomen in het water en de sulfaten en magnesium worden gemakkelijk in het lichaam geabsorbeerd.

Voetscrub
Meng olijfolie, Epsom zout en Castile zeep en gebruik deze twee keer per week om je voeten zacht en glad te maken.

Gezichtsscrub
Je kunt wat Epsom zout toevoegen aan je gezichtscrème. Breng vervolgens het mengsel aan op je gezicht en masseer het voorzichtig.

Behandeling van spierpijn
Epsom zoutbaden zijn uitstekend voor spierpijn.

Behandeling van hoofdpijn
De magnesium en sulfaten behandelen hoofdpijn en ontspannen je lichaam.

Reinigen van de badkamer
Meng Epsom zout en vloeibare zeep in gelijke hoeveelheden en gebruik deze combinatie om de wastafel, tegels op de muren en vloer in de badkamer schoon te maken.

Stimuleer de groei van vruchten
Om de groei van je vruchten te stimuleren, voeg een theelepel Epsom zout toe in de grond.

Behandeling van vettig haar
Voeg Epsom zout toe aan je shampoo om vettig haar te behandelen en om je haar een mooie glans te geven.

Epsom zout bied je een unieke kans om te stoppen met het gebruik van commerciële shampoos, badkamerreinigers en scrubs. Hiermee vermijd je alle negatieve effecten van de chemicaliën die commerciële shampoos bevatten.