8 tips om je huis schoon te houden

In de ideale wereld zouden onze huizen altijd schoon zijn, zonder enige moeite te doen. Hier leven wij duidelijk niet in. De meeste van ons doen gewoon ons best en proberen er het beste van te maken.

We hebben allemaal wel schoonmaak tips, om effectief schoon te maken en om er zeker van te zijn dat alle bacteriën verdwijnen, zodat de glans weer terug komt. Waar we allemaal niet omheen kunnen, is dat deze viezigheid terug zal komen en dan begint het proces van schoonmaken opnieuw.

Wat we nodig hebben zijn manieren om ons huis langer schoon te houden en daarvoor hebben wij geen lange tutorial nodig, alleen simpele, kleine tricks en tips om een langer eindresultaat te waarborgen. Van PureWow hebben wij een paar tips en hacks voor jou geselecteerd.

Wrijf een kaars over de voegen in je badkamer
Als je klaar bent met het weg schrobben van het schimmel en al de bacteriën van de voegen, hoop je dat dit lang weg zal blijven, maar tevergeefs. Wrijf de voegen met wax van een kaars en de schimmel zal langer wegblijven!

Maak een doe-het-zelf douchespray
Wanneer het erop aankomt om de douche te schrobben, kan je het makkelijker maken door zelf een dagelijkse spray te maken.

Houd je toilet schoon met je zelfgemaakte bruistablet
Wanneer je geen tijd hebt om je toilet schoon te maken- niemand heeft tijd om deze iedere dag schoon te maken- kan je deze bruistabletten gebruiken die je toilet schoon maken en nare geuren doen verdwijnen.

Dubbele vuilniszakken
Gebruik niet één maar twee vuilniszakken tegelijk. Zet de vuilniszakken in elkaar, zodat je vuilnis niet gaat lekken, waardoor jij weer geen troep hebt om op te ruimen.

Kijk in de koelkast voordat je de vuilniszak buiten zet
De beste trucs zijn de simpelste trucs. Kijk even in de koelkast voor vervallen of stinkend voedsel, voordat je de vuilnis buiten zet. Zo geef je de bacteriën niet de kans om in hardnekkige vlekken te veranderen.

Zet de potten en pannen in de gootsteen voordat je gaat eten
Zet de potten en pannen in de gootsteen voordat je gaat eten, hierdoor zal je maar een paar seconde later eten, maar zo kunnen ze lekker weken. Zo zal het afwassen sneller en makkelijker gaan, maar hierdoor zal je ook niet snel de potten en pannen laten liggen om ze de volgende dag te wassen.

Weg met de extra kussens op je bed
Een van de beste dingen die je kan doen voor een schoon huis, is het maken van je bed. Je zal dit gemakkelijkere doen als jij niet veel van die sierkussens hebt, die allemaal ook nog eens geregeld moeten worden.

Zet onmiddellijk je kleren weg
Het vouwen en wegzetten van kleding is het vervelendste van de was doen, maar door het meteen te doen voorkom je dat er een stapel kleding ontstaat. Mess attracts mess.

Begin met het dagelijks toepassen van deze tips en je huis zal snel altijd schoon zijn. Wat doe jij om slordigheid buiten je leven te houden?