8 verbazingwekkende manieren om olijfolie te gebruiken.

Heb je een oude fles olijfolie in huis? Gooi het dan niet weg! Volgens Carol Firenze, auteur van The Passionate Olive, zijn er 101 dingen die je kunt doen met Olijfolie. Ze wijst erop dat olijfolie ecologisch vriendelijk is en rendabeler kan zijn dan andere commerciële producten, en ze houdt vooral van Extra Virgin Olive Oil (EVOO), hoewel zij consumenten waarschuwt voorzichtig te zijn, omdat de Verenigde Staten niet de waarheid weergeeft op de etikettering.

Rich Colwell van Thundering Herd Ranch in Californië voegt eraan toe dat consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige oliën misschien willen overwegen om het lokaal te kopen. Veel olijfolie ranches bieden rondleidingen aan en de mogelijkheid om hun producten te proeven en om olie te testen. Colwell legt uit dat olijfolie eigenlijk uit diverse zaadvariaties kan worden gemaakt en een scala aan gearomatiseerde producten bevat samen met citroenen, sinaasappelen en andere ingrediënten.

Meubel Conditioner en Polijstmiddel
Volgens Carol kan olijfolie gebruikt worden als poetsmiddel voor meubels (hoewel uw lokale timmerman het niet eens weet) en als conditioner, en u kunt het ook op leren schoenen gebruiken om hun glans te herstellen, de soepelheid te herstellen en om het leer te beschermen . Begin in beide gevallen door het oppervlak met een spons of een handdoek te wrijven om stof en vuil te verwijderen. Laat het drogen en breng de olijfolie lichtjes aan en laat vervolgens de olie volledig doorweken.

Smeermiddel en beschermend voor gereedschap
Olijfolie kan ook gebruikt worden als smeermiddel en het kan metaal beschermen, wat betekent dat je het op scharnieren, tuinwerktuigen en keukenmessen kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je roest en vuil verwijdert voordat je de olijfolie aanbrengt, om ervoor te zorgen dat het oppervlak zo schoon mogelijk is. U kunt ook olijfolie gebruiken als smeermiddel terwijl je messen slijpt; Veeg eerst het mes af en verwijder dan eventuele metalen fragmenten.

Lichaamsverzorging
Carol merkt op dat olijfolie ook veel lichaamsverzorgingsdoeleinden heeft, zowel voor volwassenen als voor baby’s. Zij beveelt het gebruik van EVOO aan voor olijfolie die intern wordt genomen of op het lichaam wordt toegepast. Het is zacht en natuurlijk, waardoor het goed is voor mensen met gevoelige huid- of milieuzorgen.
Olijfolie kan een geweldige haar- en huidolie worden, en het kan ook worden gecombineerd met zout, suiker of gemalen koffie om een exfoliatie scrub te maken. De olijfolie zal de huid glad maken terwijl de exfoliatie de poriën schoonmaakt. Het is ook een goede behandeling voor luieruitslag.

Make-up en verf verwijderaar
Olijfolie is zacht genoeg om de make-up moeiteloos te verwijderen en om gebruikt worden om make-up, verf, kauwgom en andere kleverige stoffen te verwijderen.

Massage olie
Colwell zegt dat olijfoliën (met een geur) ook kunnen worden gebruikt voor massages en carrosserie, waar mensen kunnen genieten van een aangename geur van toegevoegde ingrediënten zoals citroenen, mandarijn sinaasappelen en lavendel.

Dierenverzorging
Mensen zijn niet de enige die kunnen profiteren van een beetje meer olijfolie in hun leven. Het kan ook worden gebruikt voor een aantal basis dierenverzorging, denk hierbij aan haarbal preventie; Een paar druppels olijfolie op huisdiervoer kunnen als smeermiddel fungeren, en zowel katten als honden kunnen weelderige, gezonde lagen ontwikkelen met een beetje meer olie in hun voeding. Olijfolie kan ook huidirritatie verzachten die veroorzaakt worden door vlooien of droge huid en het is een geweldig smeermiddel voor zere, gebarsten poten; een algemeen probleem voor honden die op de trottoirs lopen in de zomerhitte.

Zelfgemaakte zeep
Ondernemende knutselaars kunnen ook olijfolie zeep proberen. Gekochte zeepjes kunnen duur zijn en kunnen ongewenste additieven bevatten. Mensen die thuis zelf zeep bewerken kunnen alle ingrediënten controleren. Veel tutorials zijn beschikbaar en een lokale ambachtelijke winkel kan zeeplessen aanbieden om mensen te leren hoe ze hun eigen olijfolie zeep maken. Naast het bruikbaar thuis, is het een geweldig cadeau voor vrienden en familie.

Houdbaarheid en opslag van olijfolie
Hoe kan je weten wanneer het tijd is om een fles olijfolie te gebruiken als olijfolie? Onthoud dat de vier vijanden van olijfolie zijn hitte, licht, lucht en tijd, die allemaal bijdragen tot ranzigheid.

Carol zegt dat olijfolie altijd in glas, tin of roestvrij staal moet worden bewaard. Ze merkt ook op dat donkere containers beter zijn, omdat ze lichtbeschadiging voorkomen en dat olijfolie op een koele, droge plaats moet worden opgeslagen om schade te voorkomen.

OOK INTERESSANT