9 eenvoudige manieren om een authentieke parfum van een neppe te onderscheiden

Hoewel het waarschijnlijk is dat je een nep parfum tegenkomt tijdens het doorzoeken van vlooienmarkten, zijn de meeste consumenten niet op de hoogte van de zeer geavanceerde knock-offs die ook hun weg vinden op de planken van grote geurwinkels.

Het kopen van een nep parfum kan je niet alleen een slecht en misleidt gevoel geven, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Er zijn echter verschillende tekens die je kunnen helpen om zelfs de meest briljante vervalsingen op te sporen. Wij hebben samen enkele van de beste tips verzameld die je zullen helpen om 100% authentieke geuren op te sporen.

Controleer de verpakking
Authentieke parfums hebben typisch cellofaan die vrij dik is en vlekkeloos gevouwen is zodat het stevig vastgeplakt is aan de doos. Onjuist verpakte cellofaan is een teken van neppe parfums.

Foutloze naden
Als de plastic verpakking van de parfum doos op een onaantrekkelijke manier is verzegeld (de naad is meer dan 5 mm breed, het is ongelijk, of er is een overmatige lijm op), dan is het parfum niet authentiek. De verpakking van echt parfum heeft altijd fijne naden.

Karton
Echte verpakking is gemaakt van hoogwaardig karton en is ontworpen om de fles te beschermen tegen schade. Daarom is er in de doos een speciale constructie die de parfumfles op zijn plaats houdt. Het karton moet wit zijn, niet grijsachtig.

Etiketten en opschriften
Kijk naar de gouden cirkel. De pijl naar rechts moet altijd donkerder zijn dan de pijl die naar links wijst. Bij het kopen van een parfum, aarzel niet om de website van de fabrikant te controleren om te zien of de informatie die er verschijnt overeenkomt met wat op de verpakking staat. Zelfs de kleinste mismatch is een teken van een vervalsing.

Ontwerp
Door op de planken van geurwinkels te kijken, kunnen we parfums zien die onaangenaam lijken en ruiken als high-end designer parfums. Met deze eenvoudige truc kunnen de sluipfabrikanten zich beschermen tegen procesvoering. Vergeet daarom niet om de parfumfles zorgvuldig te inspecteren voordat u het koopt.

Kleur van het parfum
Beroemde merken gebruiken niet veel kleurstof in hun producten, daarom is de kleur van authentiek parfum gewoonlijk bleek. De opvallende ‘chemische’ kleur van een vloeistof is het teken dat je te maken hebt met een nep parfum.

Fles dop
De dop van een origineel parfum moet perfect symmetrisch zijn (tenzij anders bedoeld in de oorspronkelijke creatie).

Serienummer
Het serienummer moet op de bodem van de fles worden aangegeven (en niet vastgelijmd!).Het serienummer op de fles moet overeenkomen met het nummer op de bodem van de doos. Het moet op de basis van de doos of op de inkt worden afgedrukt.

Fles
Een authentiek parfum heeft een fles van hoge kwaliteit met een glad en fijn oppervlak. De fles van een nep parfum is een beetje ruw en gelijnd.

Van de verpakking tot aan de dop wordt elk detail van een origineel parfum doordacht. Echter als je een nep parfum grondig inspecteert, vindt je veel onvolkomenheden.