9 Manieren om kokosolie te gebruiken

Als je al een pot kokosolie in je kast hebt staan, weet je dat deze voor veel dingen gebruikt kan worden. Kortom, het is getrokken uit het “vlees” van een kokosnoot. Kokosolie is een goed vet dat zoet en goed voor je is. Maar het hoort niet alleen in de keuken! Hieronder enkele andere toepassingen voor kokosolie:

Smoothies
Kokosolie heeft een zoete smaak en een zachte textuur. Het is een goed vet dat helpt bij het verlagen van je cholesterol. Het type vet in kokosolie absorbeert snel en wordt snel gebruikt als energie, zodat het niet rond je heupen blijft kleven.

Luieruitslag
Luieruitslag heeft vele oorzaken en is heel vervelen voor de kleintjes. Kokosolie werkt verzachten en rustgevend en is daarom uitsteken om te gebruiken bij luieruitslag.

Jeuk
Als je een insectenbeet of andere jeuk op je huid hebt, neem dan wat kokosolie en smeer het op de plek en de jeuk zal verdwijnen. Sommigen zeggen dat het zelfs werkt voor jeukende hoofdhuid en eczeem. Het is allemaal natuurlijk, dus het kan geen kwaad, maar vraag het altijd aan je arts als je ernstige jeuk krijgt.

Gewichtsverlies
Kokosolie bevat calorieën, maar een beetje kokosolie eten kan je gewichtsverlies helpen verbeteren. Het kan je metabolisme helpen versnellen, je meer energie geven om te sporten en je verlangen naar ander voedsel verminderen.

Meubels polijsten
Wist je dat veel meubelpoetsmiddelen kankerverwekkende stoffen bevatten, zoals fenol en nitrobenzeen. Schakel over naar kokosolie en kijk hoe het je meubels als nieuw eruit laat zien en langer mee gaat zonder scheuren.

Gietijzeren onderhoud
Wanneer je gietijzeren kookgerei poetst, moet je er olie over wrijven. Velen gebruiken andere soorten olie, maar kokosolie doet het uitstekend. Het is beter voor je, niet-klevend en heeft een hoge brandsnelheid.

Tandpasta
Pak kokosolie, voeg een beetje baking soda en een druppel pepermuntolie toe en klaar! Je hebt je eigen natuurlijke tandpasta gemaakt.

Insecten afstotend
Met een paar andere ingrediënten, waaronder enkele essentiële oliën, is kokosolie een geweldige volledig natuurlijke manier om insecten af ​​te weren. Het duurt niet de hele dag, dus blijf het opnieuw aanbrengen als dat nodig is.

Scheercrème
Kokosolie is een prima vervanger voor scheercrème in de winkel. Smeer het op je huid en ga voor een glad scheerresultaat. Het ruikt heerlijk en laat je huid zacht en soepel aanvoelen.