9 manieren om oude lakens in huis te gebruiken.

Het is altijd fijn om je slaapkamer een update te geven met nieuw beddengoed. Nieuwe bedlakens zorgen immers voor een nieuwe en verfrissende look! Maar wat doe je met de oude lakens? Om te beginnen, gooi ze niet weg. Bedlakens kunnen namelijk voor veel meer dingen gebruikt worden, dan je denkt.

Hier volgen enkele manieren waarop bedlakens in en rond het huis gebruikt kunnen worden.

Opberger voor speelgoed

Of je het nu voor de knuffels, actiefiguren of speelgoedauto’s van je kinderen gebruikt, van oude bedlakens maak je in een handomdraai een leuke opbergunit voor de kinderkamer. Voor het gemak, kun je deze doe-het-zelf opberger bij het bed ophangen.

Bescherming tegen de vorst

Tuiniers kunnen oude bedlakens gebruiken om planten en gewassen te beschermen tegen lichte vorst.

Schattig lappentapijt

Met oude lakens kun je een heerlijk zacht lappentapijt maken dat perfect is voor in huis. Dit geweven lappentapijt geeft je een warm en knus gevoel. Ontdek hier hoe je er zelf één maakt.

Pyjama van bedlakens

Bedlakens zijn van nature zacht en comfortabel. Behoud dat zachte gevoel door pyjama’s te maken van je oude beddengoed. Instructies vind je hier.

Bedlaken Hangmat

Doe zo nu en dan een dutje in de frisse buitenlucht. Het is verkwikkend en als je je oude bedlakens gebruikt, is het net zo comfortabel als slapen in je eigen bed. Klik hier voor de instructies.

UV & Insecten beschermer

Speelt je baby graag buiten? Plaats dan een laken over het kinderbedje om je kind te beschermen tegen de zon en insecten.

Gordijnen

Witte lakens kunnen worden omgevormd tot schattige gordijnen voor je huis. Het is eenvoudig te maken en zeer kosteneffectief. Ontdek hier hoe je te werk gaat.

Strandlaken

Gebruik oud beddengoed als strandlaken. Zo heeft je gezin voldoende ruimte om te zitten. Bovendien is het perfect voor familie picknicks op het strand.

Gerecycled Hondenspeelgoed

Heb je een hond? Overweeg dan je oude lakens te veranderen in speelgoed waar je hond op kan kauwen.

Wat vind jij van deze ideeën? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld! DEEL deze tips met je vrienden en familie.

Filter by
Post Page
DOE-HET-ZELF
Sort by