Als je glazen uit de vaatwasser haalt en zitten ze vaak vol witte strepen. Doe dit dan de volgende keer.

Tegenwoordig is de vaatwasmachine een essentieel apparaat in ons huishouden. Maar het heeft ook een aantal nadelen. Ten eerste is het een van de milieu-onvriendelijkste apparaten op aarde en ten tweede verbruikt het een van de duurste producten.

Vaak als we onze borden en glazen uit de vaatwasmachine halen zitten ze vol met witte strepen van kegelsteen. Wat een verspilling van de tijd en het water. Hier is wat je de volgende keer kan doen: maak je eigen vaatwastabletten. Het resultaat zal je verstelt doen staan!

Je hebt nodig (voor 48 vaatwastabletten)
1 ½ beker baking soda
1 ½ beker citroenzuur poeder
¾ beker Epsomzout
½ witte azijn
20 druppels citroen essential olie
2 bakjes voor ijsblokjes

Zo moet je dat doen:
Meng de baking soda citroenzuur poeder en Epsom zout. Voeg daarna azijn (wat kegelsteen verwijdert) en essential olie toe. Het is normaal als het mengsel bruist, dit is de reactie als azijn en baking soda worden gemengd.

Als de ingrediënten goed zijn gemengd, kan je dit mengsel overzetten in de ijsblok bakjes.
Laat dit voor minimaal 24 uur in de zon zitten. Dan kan je de tabletten eruit halen.

Tip: Als de vakken te groot zijn, kan je tabletten in tweeën snijden voordat je ze eruit haalt. Dan heb je er twee keer zoveel. En voilà! De tabletten zijn klaar om gebruikt te worden. Je zal niet meer zonder ze kunnen!

Het is de perfecte manier om precies te weten waarmee je je servies afwast. Het is ook een manier om geld te besparen. Geweldig!