Als u niet wilt dat je kinderen ziek worden, dan moet je stoppen met het maken van deze 5 fouten

Slecht gedrag bij kinderen kan de nachtmerrie van elke ouder zijn. Afgezien van de constante huilen en ongehoorzaamheid, kunnen kinderen een sterke eigen wil ontwikkelen. Kinderen hebben discipline nodig en daarom is het belangrijk dat ouders slecht gedrag meteen aanpakken.

Top 5 fouten die elke ouder maakt:
Bang zijn voor je kinderen
Een kind besluit om zijn of haar melk uit een gloednieuwe beker te drinken, waardoor de ouders een tweede alternatief moeten zoeken. Anders vrezen de ouders dat het kind helemaal zal stoppen met eten en drinken. Dit gedrag is een NO GO het is niet aan het kind om orders te geven. Je moet ze laten huilen en de kamer uit gaan, maar wat je nooit moet doen, is dansen naar de pijpen van je kinderen. Want als het nu om een beker gaat, wat is het over 10 jaar?

Excuses maken voor je kind
Dit kan het gevaarlijkste zijn van alle fouten. Je geeft je kinderen niet alleen groen licht om zich te misdragen, maar je stimuleert ook onverantwoordelijk gedrag en onrust. Kinderen kunnen veel meer dan waar ouders ze voor complimenteren. Daarom is het belangrijk om kinderen goed te begeleiden en stimuleren om het beste uit zich zelf te halen.

Je laat anderen je kinderen niet disciplineren
Vroeger was het normaal dat leraren je kinderen manieren bij brachten naast de thuis opvoeding. Maar tegenwoordig laat geen enkele ouder dat toe, waardoor de opvoeding van kinderen helemaal op de ouders neerkomt.

Kinderen komen op de eerste plaats
Ook dat is een fout die vele ouders maken, elke ouder kan beschermend naar zijn kind toe zijn maar niet alles draait om je kinderen. Als je je kinderen op de eerste plek blijft zetten maak je je kinderen erg afhankelijk en verwend. De verzorging van je kinderen is heel belangrijk maar zodra ze oud genoeg zijn laat ze mee helpen in het huishouden, dat geeft ze verantwoordelijkheid.

De makkelijke weg
De wereld waar we nu in leven is vol met technologie, ouders zijn gauw geneigd hun kind een smartphone of tablet toe te stoppen. Echter wanneer de kinderen zich vervelen vertonen ze slecht gedrag. Grijp als ouder niet de makkelijkste weg maar investeer tijd in je kind, opvoeden kost tijd en aandacht!

Beleefde en nette kinderen is geen illusie maar het vereist wel tijd!

OOK INTERESSANT