Bespaar geld en maak vanaf nu je eigen wax gel

Tijd doorbrengen in de zomerzon betekent vaak uitgebreide voorbereiding om je zelf op alle plekken te ontharen: onderarmen, benen, bikinilijn en oksels. Dagelijks scheren kan echt een last zijn. Waxen kan een uitstekend, langdurig alternatief zijn. Je kan ook je eigen ontharingswax maken. Je kan dit zelfgemaakte ontharingswax op alle delen van het lichaam gebruiken.

Benodigdheden voor harde wax:
1/4 beker water
1/4 beker citroen sap
2 bekers suiker

Benodigdheden zachte wax:
1/4 beker water
1/4 beker citroen sap
1 beker suiker

Combineer de ingrediƫnten en verhit het mengsel 5 tot 7 minuten op een laag vuurtje tot de suiker is opgelost. Voor harde wax moet het mengsel een bruine siroop worden. Voor zachte wax moet het mengsel licht bruin zijn. Giet het mengsel in een glazen pot en laat het afkoelen. Test na 20 minuten met je vinger of de wax genoeg is afgekoeld om op de huid aan te brengen, is het nog te heet laat het mengsel dan verder afkoelen.

Als de wax genoeg is afgekoeld neem je een mes en breng de wax aan op de plek die je wilt ontharen, smeer de wax tegen de haargroei in. Wacht een paar seconde en trek de wax eraf met de haargroei mee.
Hieronder een filmpje met alle stappen op een rij:

Na het waxen moet je je huid kalmeren met wat aloe vera. Aangezien de wax is gemaakt van suiker en citroen, als je nog ongebruikte overblijfselen hebt proef er lekker van.

OOK INTERESSANT