Het dagelijks consumeren van kokoswater

In jonge kokosnoten zit er kokoswater, een krachtig natuurlijke drank.
Kokoswater bevat vrij weinig calorieën en is rijk aan voedingstoffen zoals: antioxidanten, vitamine C en B, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, aminozuren en ijzer. De consumptie van kokoswater verbeterd het immuunsysteem, voorkomt kanker, bestrijdt vroegtijdige veroudering en biedt talloze andere voordelen voor het lichaam.

Voeg kokoswater toe aan je smoothie of drink het op en geniet van de vele voordelen zoals:

Balans van de pH-niveaus
De overmatige inname van bewerkte voedingsmiddelen, suikers en koolhydraten maakt het lichaam zuur en daardoor vatbaar voor tal van gezondheidsproblemen, waaronder kanker. Aan de andere kant alkaliseert kokoswater het lichaam en voorkomt het de gevolgen van acidose.

Regulering van de bloeddruk
Kokoswater bestaat uit grote hoeveelheden magnesium en kalium die de bloeddruk regelen en je helpen om deze te beheersen.

Verlichten van hoofdpijn
Hoofdpijn is vaak een gevolg van uitdroging en kokoswater is rijk aan mineralen en elektrolyten die het lichaam hydrateren.

Regulering van de bloedsuikerspiegel
Het hoge aminozuur- en vezelgehalte van kokoswater verlagen de hoge bloedsuikerspiegel en voorkomt diabetes.

Een krachtig diureticum
Kokoswater is een krachtig diureticum dat de urineproductie van urine verhoogt en alkaliseert. Om blaas- en nierproblemen te behandelen en bacteriële infecties in hen te bestrijden, voeg een theelepel zout toe in een glas kokoswater en drink 2 kopjes van het geneesmiddel.

Ondersteunt de gezondheid van het hart
Kokoswater is uitstekend voor de gezondheid van het hart, omdat het geen vet of cholesterol bevat. Het verlaagt het risico op hartproblemen en verhoogt het niveau van het goede (HDL) cholesterol in het bloed. Bovendien verhoogt het de bloedstroom en verlaagt het het risico op atherosclerose en hartproblemen.

Rehydratie
De elektrolyten in kokoswater hydrateren het lichaam en behandelen braken en diarree als gevolg van uitdroging. Bovendien is het rijk aan koolhydraten, die het lichaam van energie voorzien en je fris houden.

Vertraging van het verouderingsproces
Kokoswater zit vol met cytokines die het verouderingsproces vertragen en de huid voeden en hydrateren. Om de effecten van de huidveroudering te voorkomen, meng je 2 theelepels sandelhoutpoeder met een kopje kokoswater, breng het mengsel aan op het gezicht, laat het uitdrogen en pel het dan af.

Verlichting van katers
Misselijkheid en braken zijn de meest voorkomende symptomen van katers, ze zijn te wijten aan de uitdroging veroorzaakt door alcohol. Maar kokoswater hydrateert het lichaam en voorkomt de oxidatieve stress van alcohol.

Bevordering van gewichtsverlies
Kokoswater bevat weinig calorieën en veel bio-actieve enzymen die de spijsvertering en het metabolisme helpen bevorderen en dus het gewichtsverlies versnellen. Het bevat ook kalium dat de natriumspiegels in het lichaam regelt.