Dagelijkse acties die je huid er 10 jaar ouder laten uitzien

Een gezonde en jonge huid krijg je niet alleen door en voeding en sporten. Het is belangrijk om onschuldige gewoontes in het verleden te laten. Hieronder enkele gewoontes die niet goed zijn voor je huid:

Zonnebril
De juiste zonebescherming is het geheim van een gezonde huid. Bovendien is de huid rondom je ogen erg dun, en daarom krijg je daar sneller rimpels als je ze niet beschermt. Dus maak er een gewoonte van om altijd een zonnebril te dragen tijdens zonnige dagen, zelfs in de winter.

Eten
Als je altijd aan de ene kant kauwt, kan dit leiden tot asymmetrie van je gezicht omdat je spieren aan de ene kant verzwakken terwijl de spieren van de andere kant altijd in beweging zijn.

Bellen
Door je telefoon tussen je oor en schouder vast te houden, veroorzaakt je nek rimpels. Als je aan het bellen bent kies dan voor headsets of luidspreker.

Gebruik van tablet of smartphone
We houden meestal een tablet of een smartphone met onze hoofd naar beneden gericht, en dit kan oog zwelling en een “turtleneck” veroorzaken. Probeer je hoofd niet altijd naar beneden te houden wanneer je bezig bent op je smartphone of tablet.

Douchen
Hoewel een warme douche je lekker ontspant, als je ze te vaak neemt, kunnen ze je huid beïnvloeden. Dat komt omdat de bovenlaag vernietigd wordt, wat op zijn beurt leidt tot droogheid en afschilfering van de huid. Daarom moet je proberen niet te heet te douchen.

Airco
Airconditioners halen luchtvochtigheid uit de lucht, waardoor het droog wordt. Als gevolg hiervan wordt de huid droger, dus een onderwerp van schade. Daarom moet je je huid goed hydrateren en niet altijd de airco aan laten tijden het slapen.

Kussensloop
Katoen beddengoed is een standaard optie. Echter, een kussensloop in deze stof kan je gezicht schaden en je ongewenste rimpels bezorgen. De kans is groter als je op je zij slaapt en als je altijd beweegt tijdens het slapen. Hierdoor wrijf je je gezicht tegen de kussensloop. Probeer in plaats daarvan zijden of satijn kussenslopen te gebruiken, omdat ze minder wrijving veroorzaken. Vergeet ook niet om je hoofdkussens regelmatig te veranderen om dode huiddeeltjes en bacteriën te voorkomen.

OOK INTERESSANT