Met deze eenvoudige truc blijven je pleisters plakken

Ik weet niet of dit ook voor jou geldt, maar ik heb tot nu toe nog geen pleister kunnen vinden die goed blijft plakken – die rotdingen raken altijd los! Als je een schaafwond op je knie hebt, willen ze nog wel blijven plakken, maar heb je een vervelende snee in je vinger, dan wens ik je veel succes! Ik moet in dergelijke gevallen regelmatig een nieuwe pleister aanbrengen na het wassen van mijn handen. Gelukkig zijn er mensen zoals Dr. Travis Stork uit de hit tv show The Doctors om ons te helpen met deze eerste hulp dilemma’s.

Hij heeft een absoluut briljant idee om pleisters aan te brengen en het is zo eenvoudig dat je je af zult vragen waarom dit niet de standaard-manier is, om pleisters aan te brengen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een pak pleisters en een schaar.

Zo breng je het aan:
Nadat je de wond volledig hebt ontsmet en drooggedept, maak je twee knipjes aan weerszijden van een standaard pleister. Elk knipje dient ongeveer 1 cm verwijderd te zijn van het gaas in het midden.

Leg vervolgens je vingerpalm naar beneden, op een schone, vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat de wond in het midden van het gaas ligt en plaats dan één van de onderste delen diagonaal over de huid.
Doe hetzelfde voor het andere deel, en zorg ervoor dat de onderste delen elkaar kruisen. Plaats tot slot de bovenste delen over elkaar.

Toen ik dit voor het eerst zelf probeerde, dacht ik meteen: waarom maken pleisterfabrikanten pleisters niet standaard met knipjes?

Hoe vind je de meest duurzame pleisters?

Als je wilt dat je pleisters lang blijven zitten, kun je het best kiezen voor een waterbestendige versie. Kies altijd voor een merk dat een groot plakgebied heeft en een relatief klein gaasgebied – dit voorkomt dat er water tussen je pleister komt te zitten wanneer je in aanraking komt met water. Wat het materiaal betreft: veel mensen geven de voorkeur aan plastic pleisters in plaats van katoenen pleisters.

Als je nog geen variant hebt kunnen vinden die je fijn vindt, probeer er dan een aantal uit, maar bovenstaande tip helpt vast bij de levensduur van je aangebrachte pleisters.

Bekijk onderstaande video voor het professionele pleisteradvies van The Doctors:

Wat vind je van deze pleistertechniek? Heb je dit ooit zelf geprobeerd? Hoe zorg jij ervoor dat pleisters goed blijven plakken? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder!