Eenvoudige trucs om je oven er weer zo goed als nieuw uit te laten zien!

Wanneer was de laatste keer dat je je oven grondig hebt gereinigd? Hoewel het schoonmaken van de oven vaak gezien wordt als een onbetwistbare taak, zijn er enkele eenvoudige trucs en tips om het makkelijker te maken. Je vind ook het grootste deel van de producten die je nodig hebt in huis.

Eerst weken
Alvorens te reinigen, moet je altijd proberen zo veel mogelijk losse onderdelen te verwijden. Je moet deze verwijderbare delen in een op verdunde azijn gebaseerde schoonmaakoplossing zetten om te weken terwijl de oven zelf wordt gereinigd. Dit maakt het ook gemakkelijker om de moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

Bakplaat schoonmaken
Een manier om je bakplaat schoon te maken is om er royaal zout op te strooien en het dan in de oven te plaatsen op 120 graden. Als de zoutkorrels bruin zijn haal je de bakplaat eruit en was je het schoon met warm water.

Baking soda
Je bakplaat is ook schoon te maken met baking soda. Neem 3 lepels baking soda en strooi het over je bakplaat, giet er water bij tot de bakplaat helemaal bedekt is. Leg de bakplaat in de over op 210 graden en laat het 20 min in de oven. Na dei 20 min haal je het eruit en was je bakplaat af met warm water.

Azijn
Azijn kan je gebruiken als vet oplosser, neem een sprayfles en giet de azijn erin en spray dan je oven met azijn en laat het intrekken. Je zou ook afwaszeep kunnen toevoegen bij de azijn voor een beter effect, en laat het ongeveer 30 min intrekken. Na die 30 min veeg je oven schoon met een spons.

Home made schoonmaakmiddel
Dit is net zo eenvoudig te maken als de andere oplossingen die hier worden vermeld. Meng eerst acht theelepels baking soda, acht theelepels afwaszeep en zes theelepels witte azijn in een grote kom. Spreid nu een dunne laag van de oplossing over de gehele oven. Laat het gedurende 10 minuten intrekken voordat je alles met een vochtige doek afneemt.

Glazen oppervlakte schoonmaken
Hier is nog een geweldige tip voor het schoonmaken van de glazen oppervlakte. Zet eerst de keukenhanddoeken op een azijn-gebaseerde schoonmiddel en leg ze op de glazen oppervlakte. Na een half uur wachten, gebruik dan een keramische glazen schraper om het vuil te verwijderen.