Een Epsomen zout bad is ideaal om gewrichtspijn en spierkrampen te verlichten.

Dit bad helpt je lichaam met zuurheid, huidproblemen, artritische gewrichtspijn en spierkrampen. Gewoonlijk wordt een detoxbad gemaakt met Epsom-zout, dat niet alleen toxinen uitdrukt, maar ook een breed scala aan gezondheidsvoordelen heeft en je algemene gezondheid zal verbeteren.

Epsom zoutbad is geweldig maar om je detoxbad nog krachtiger te maken, hebben we een spannende zoutbadcombinatie gevonden: Epsom-zout, samen met Himalaya-zout! Deze twee wonderbaarlijke zouten kunnen een lange lijst van gezondheidsvoordelen bieden en kunnen verschillende gezondheidsproblemen behandelen. Het beste aan hen is dat ze goedkoop, effectief, helemaal veilig zijn en zonder bijwerkingen!

Epsom zout
Epsom zout is een minerale verbinding gevonden in water met hoge niveaus van sulfaat en magnesium. Het heet een “zout” omdat het eruit ziet als zoutkristallen. Bij het kopen van je Epsom zout moet je zeer voorzichtig zijn, omdat er verschillende kwaliteiten Epsom zout zijn – voor persoonlijke verzorging, landbouw en voedselkwaliteit.

Het is bekend dat de huid het grootste ontgiftingsorgaan is. Bij het nemen van een Epsom zoutbad werken de twee mineralen (magnesium en sulfaat) samen om de vergiftigingen uit het lichaam door de huid te elimineren. Bovendien worden deze twee mineralen geabsorbeerd in de huid om het niveau van magnesium en sulfaat van het lichaam te verbeteren.

Himalayan zout
Himalayan zout is ongetwijfeld een van de oudste, zuiverste en onontreinigde zouten op de planeet. Zoals elk ander natuurlijk zout, biedt Himalayan zout een breed scala aan natuurlijk voorkomende mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam. Door dit ongelooflijke zout toe te voegen aan je bad, voel je dat je in een oceaan van energie bent. Bij het nemen van dit bad kunnen de zouten en mineralen die in het water worden vrijgegeven door uw huid geabsorbeerd worden.

De gezondheidsvoordelen van een zoutbad
Ook al bevatten ze verschillende mineralen, toch hebben Epson en Himalaya zouten hetzelfde effect in een zout bad.
Vermindert de zuurgraad en helpt de PH-waardes op peil te houden
Versnelt genezing van zwellingen, kneuzingen, sneetjes, gescheurde of verrekte spieren
Vermindert premenstruatie symptomen
Verbetert de bloedsomloop
Verbetert de ademhaling
Verzacht insectenbeten
Ontspant spieren, vermindert stress, en bevordert een betere nachtrust
Antiseptische eigenschappen en is goed voor huidaandoeningen zoals: eczeem, acne, uitslag en droge huid.

Vermindert spierpijn en gewrichtspijn
Voorbereiding voor een super detox zout bad
Volgens Dr. David Jockers zou de hoeveelheid zout gebaseerd zou moeten zijn op het gewicht van die persoon.
De hoeveelheden zoals hier beneden zijn aangegeven is voor een gemiddeld badkuip, wat 94-113 liter water bevat.
Afweging Epsom zout
Kinderen onder de 27kg: ½ beker
Individuen tussen de 27-45 kg: 1 beker
Individuen tussen de 45-68 kg: 1 ½ beker
Individuen tussen de 68-91 kg: 2 bekers
Voeg voor elke 23kg meer een halve beker zout toe
Voor dit bad kan je alleen Epsom zout gebruiken, maar je kan ook Himalaya zout toevoegen. Als jij dit voor het eerst doet is het aan te raden om alleen te beginnen met Epsom zout. De volgende keer zou je Himalaya zout kunnen toevoegen.

Filter by
Post Page
TIPS DOE-HET-ZELF
Sort by