Dit gebeurt er als je warm water op een lege maag drinkt

Water is de belangrijkste bestanddeel op aarde; zonder dit zou er geen leven zijn. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, als je gezond wil blijven – iedereen moet dit intussen wel weten. Er zijn nog steeds mensen die niet genoeg water drinken.

Dit kan tot verschillende dingen leiden, zoals slechte adem, droge huid en moeilijkheden bij het focussen. Maar het is belangrijk om te weten dat de regel van het iedere dag drinken van 8 glazen, van 250 ml, niet waar is. In plaats daarvan moet je bepalen hoeveel je drinkt op basis van hoeveel dorst je hebt en hoeveel je weegt. Over het algemeen moet je, voor iedere 1 kilo 30 mg water drinken.

Daarnaast moet je ook rekening houden met, hoeveel je zweet of hoe actief je bent. Als je dorst hebt kan je natuurlijk altijd drinken. Naast het feit dat het een goede hydratatiebron is, zijn er meerdere goede redenen om water te drinken. En niet zomaar water, maar warm water op een lege maag. Hier zijn een paar voordelen van warm water vs koud water:

Betere stofwisseling in de ochtend
Als je in de ochtend op een lege maag water drinkt krijgt je stofwisseling extra energie. Dit activeert je stofwisseling, zonder dat je calorie├źn verbruikt. Als je dit te ‘saai’ vindt, kan je een stuk citroen toevoegen aan het water.

Betere spijsvertering
Warm water helpt vet af te breken. Het helpt vetten makkelijker te verteren, waardoor je lichaam minder hard hoeft te werken. Als je regelmatig warm water drinkt zal het een langdurig effect hebben op je spijsverteringskanaal.

Natuurlijke detox
Warm water is geschikt om je lichaam op een natuurlijke wijze te detoxen. Veel afval wordt uit het lichaam verwijderd en je lichaam wordt vrij gemaakt van alle schadelijke verontreinigingen. Een stuk citroen of limoen geeft het een lekker smaakje – en je krijgt tegelijkertijd vitamine C binnen.

Vermindert menstruatie pijnen
Het warme water zorgt voor een goede bloedsomloop. Dit geeft je spieren meer bloed, waardoor ze kunnen ontspannen, waardoor pijnlijke krampen worden verlicht.

Algemene welzijn
Gekookt water heeft minder ziektekiemen en kan je afweersysteem versterken. Warm water bevordert de bloedsomloop en voorkomt dat slijm zich kan ophopen. Zelfs in de keelholte wordt slijm verminderd, waardoor de bacteri├źn zich moeilijk kunnen vestigen.

Water is niet alleen de elixir van het leven, maar het is ook een ware energiebron.