Je gebruikt de lade onder je oven al jaren verkeerd

Bepaalde alledaagse artikelen waarvan je dacht dat je ze goed kende, blijk je achteraf toch niet zo goed te kennen. Neem ovens bijvoorbeeld. Dit standaard apparaat in de keuken, wordt altijd geleverd met een handige lade aan de onderkant. Maar wist je dat je dit waarschijnlijk verkeerd gebruikt? Zo zit het.

Toen ik mijn vriendinnen hierover vertelde, waren ze bijzonder sceptisch! Hoe bedoel je dat we het verkeerd gebruiken? Waar kan het anders voor gebruikt worden? Zij gebruikten de lade, zoals zovelen van ons,  als een opslagplek voor potten, pannen en bakvormen. Komt dat je bekend voor?

Maar deze lade werd oorspronkelijk toegevoegd om gebakken voedsel warm te houden. Ja, dit verraste ons ook! Als je een dergelijke oven hebt – ze komen vaker voor dan je denkt! – heb je mogelijk jarenlang redelijk warm eten aan vertraagde gasten kunnen opdienen.

De verwarmer werkt op een vergelijkbare wijze als de verwarmde lichtbronnen in professionele keukens. Het is niet bedoeld om voedsel te koken, maar behoudt de kerntemperatuur langer.

Hoe weet je of je oven uitgerust is met dit fantastische snufje? Bekijk eerst de handleiding voordat je meteen voedsel in de lade stopt.

Volgens Snopes, waren in het meest recente oven aanbod van Home Depot 19 modellen met de opwarmfunctie. 87 modellen hadden deze functie echter niet; Deze modellen waren alleen uitgerust met de opslaglade.

Als je dus één van de gelukkigen bent die daadwerkelijk één van deze handige laden heeft, raden we je aan deze direct leeg te halen!

Verder is het belangrijk om vooraf te weten wat de capaciteit van de verwarmingslade van je oven precies is. Bepaalde nieuwe versies hebben zelfs verstelbare warmte-instellingen.

Als je dit idee fantastisch vindt, maar je huidige oven niet uitgerust is met deze ingebouwde verwarmingslade, maak je dan niet druk! De meeste fabrikanten van dergelijke apparatuur verkopen verwarmingsladen die los kunnen worden geïnstalleerd.

Klik op onderstaande video om de apparaten zelf te bekijken!

Vind jij de verwarmingslade een goed idee? Heb je momenteel een oven die uitgerust is met zo’n lade? Zo ja, vind je het de prijs waard? Deel je ervaringen en gedachten in onderstaand reactieveld!

Filter by
Post Page
TIPS DOE-HET-ZELF ETEN EN DRINKEN
Sort by