Gooi je koffieprut niet weg voordat je deze 10 dingen hebt geprobeerd

Voor vele van ons is koffie wat ons ’s ochtends uit bed krijgt. De gedachte aan heerlijke verse koffie lokt ons naar de keuken en na 2 kopjes koffie kunnen we weer de wereld aan. Maar wanneer wij hier klaar mee zijn gooien we onze koffieprut gewoon in de prullenbak en zijn er klaar mee, niet waar?

Maar na alles wat je hier gaat lezen hoe je het kan gebruiken zal je daar 2 keer over nadenken. In de samenleving van tegenwoordig, waar recyclen essentieel is geworden in ons leven, zijn deze tips goud waard. Naast het feit dat het goed is voor het milieu kan koffieprut ook voor een heleboel andere dingen worden gebruikt.

Maak een luxe scrub
Het zelf maken van dingen geeft altijd een goed gevoel. En deze luxe zout scrub zal je lichaam schoon, zacht en heerlijk laten ruiken.
Meng 3 bekers grof zout met 2 bekers gedroogd koffieprut en 2 bekers olie en klaar is kees. Je kan iedere olie gebruiken, maar ik heb zelf olijfolie gebruikt.

Weg met gladde stukken ijs
In de wintermaanden kan het lopen op gladde wegen erg gevaarlijk zijn. Gebruik daarom je gebruikte koffieprut om over je stoep te gooien net als zand. De koffieprut zal je grip geven en het zuur in de koffie zal het ijs sneller doen smelten.

Weg met slakken
Strooi koffieprut in de tuin om slakken te voorkomen. Slakken houden niet van die koffiezuur dus zullen ze op een veilige afstand blijven.

Verdubbel je oogst
Voor sommige planten is koffieprut goed en daarnaast is koffieprut ook afstotend voor sommige insecten. Ben je van plan wortelen of radijzen te planten, meng dan de zaadjes met koffieprut en plant als gewoonlijk. Insecten zullen uit de buurt blijven en je zal 2 keer zoveel oogsten dan normaal.

Aantrekken wormen
Wormen zijn niet iets om vrolijk van te worden, maar ze zijn goed voor je tuin.En ze houden van koffieprut.

Bekrachtig je compost
Compost doet zijn werk beter als het veel nitraat bevat. En gelukkig is het toevoegen van koffieprut aan je compost gemakkelijk.

Hardnekkige vlekken
Heb je moeite met het verwijderen van hardnekkige vlekken in potten en pannen, probeer dan eerst de potten en pannen te schrobben met koffieprut.

Handen die ruiken naar knoflook
Het vervelende aan koken is de geur die aan je handen blijft als je net knoflook, uien of vis hebt gesneden. Wrijf je handen simpelweg in koffieprut en was vervolgens je handen. De geur zal verdwijnen.

Stop met het kauwen van Tobacco
Wil je stoppen met het kauwen van Tobacco, maar wil je het gevoel van iets onder je lip niet verliezen? Vervang Tobacco met koffieprut.

Verwijder donkere kringen onder je ogen
Raak je wallen kwijt door koffieprut op ze te smeren.
Kijk de video hier beneden over hoe jij dit kan doen:

Ik had geen idee dat koffieprut voor zoveel gebruikt kon worden. Nadat ik zoveel nieuwe trucks heb geleerd zal ik mijn koffieprut niet zomaar meer weggooien. Deel deze lijst zodat meerdere mensen hun koffieprut op een creatieve wijze kunnen gebruiken.