Ik gooide altijd mijn pasta in een vergiet, maar hierna doe je het nooit meer.

Bij mij thuis eten we een paar keer per week pasta, en ik doe altijd precies hetzelfde als ik mijn pasta heb gekookt: ik giet het in een vergiet, en als het droog is verdeel ik het op de borden en gooi ik de saus erover heen. Dit klinkt redelijk, niet waar?

Ik realiseer me nu dat ik het me hele leven verkeerd heb gedaan! Deze Italiaanse methode (welke andere methode is er?) laat je zien hoe je je pasta het beste kan laten smaken. En het beste van alles? Het is niet ingewikkeld. Dus als jij niet dezelfde fout wil maken, die ik wel maakte, bekijk dan het volgende!

Chef Andrew Carmellini weet hoe jij het beste uit je pasta kan halen. Hij zegt dat je pasta in een vergiet gieten, op z’n zachts gezegd, niet zo slim is. Het water dat hier verloren gaat kan later gebruikt worden, om je pasta beter te laten smaken.

Het is ook ‘dom’ om koud water over je pasta te gooien wanneer het pas gekookt is, zo verliest de pasta namelijk een beetje van zijn smaak.

Een derde veelvoorkomende fout is, de pasta verdelen op borden en vervolgens de saus over de pasta zetten. Hierdoor zal je pasta klonteren en een beetje van zijn smaak verliezen.

Wat je in plaats daarvan moet doen:
Laat je pasta goed uitlekken en giet de pasta direct op de saus. Roer het en laat het een minuut koken, je pasta zal de saus opnemen.

Nu is het tijd om het water van de pasta te gebruiken. Pak een lepel en schenk een beetje van het water over de pasta, en je zal merken dat je pasta beter zal smaken!

Last but not least, gooi een beetje boter over de pasta…

Olijfolie

En geraspte kaas. Nu is je pasta heerlijk romig!

Meng een paar kruiden, die jij lekker vindt, door je pasta en het is klaar om geserveerd te worden. Je hebt net de beste pasta op zijn Italiaans gemaakt!

De volledige instructies over hoe je je pasta moet maken:

Deel dit met je vrienden, als jij denkt dat zij deze instructies goed kunnen gebruiken!

OOK INTERESSANT