8 super tips om grote poriën te verkleinen!

Je poriën zijn een uit weg voor oliën om je huid vochtig te houden. Het nadeel alleen is dat ze je zelf vertrouwen weg halen als ze te groot worden. Over het algemeen worden poriën alleen groter als ze geïrriteerd of verstopt zijn. Op je neus komen veel oliën vrij dus daar zal je het sneller zien. Mannen en vrouwen die veel olie hebben, hebben meestal dan ook grote poriën.

gezicht

Maar maak je niet druk wij hebben 8 tips voor jou om van grote poriën af te komen. Bekijk deze tips en kom er achter welk van deze goed voor jou werkt, en gebruik ze tussen jou dagelijkse reiniging.

Tip 1. Masseer ijsblokjes op je gezicht
Ijsblokjes kunnen je poriën in secondes verkleinen! Je kan dit het beste doen als je jouw gezicht goed hebt schoon gemaakt zodat er geen vuil in blijft zitten

Tip 2. Was met koud water
Begin met het wassen van warm water om je poriën te openen. Maak je poriën dan schoon van onzuiver heden en was je gezicht dan met koud water om de poriën weer te sluiten.

Tip 3. Breng een eiwit masker aan
Breng eiwit op je gezicht aan en masseer het in je huid. Laat het vervolgens drogen om je poriën te verkleinen. Deze tip helpt ook je huid te verstrakken, te reinigen en te voeden.

Tip 4. Scrub met suiker en olijf olie
Scrubben helpt het verwijderen van viezigheid en oliën in je poriën. Als dat eruit is worden je poriën kleiner. Het is niet nodig om een dure scrub in de winkel te kopen. combineer gewoon suiker met wat olijf olie en je hebt een natuurlijke scrub. Doe dit maar 2 tot 3 keer per week.

Tip 5. Gebruik bakpoeder om je poriën schoon te maken
Bakpoeder is een nog goedkopere oplossing dan suiker met olijf olie. Doe gewoon een paar druppels lauw water met bakpoeder, en masseer het rustig in de huid. Gebruik je vinger toppen om het in en draaiende beweging aan te brengen en was het af met koud water.

Tip 6. Smeer yoghurt op je gezicht
Yoghurt werkt als een milde scrub omdat het melkzuur heeft. Als je de suiker met olijf scrub niet fijn vind voor je huid gebruik je gewoon yoghurt.

Tip 7. Absorbeer een teveel aan oliën met havermout
Teveel oliën vergroot je poriën. Vermaal rauwe havermout met een blender en voeg water toe om een smeersel te maken. Laat het smeersel een paar minuten op je gezicht en was daarna met koud water.

Tip 8. Wrijf appelazijn op je gezicht
Een volledig natuurlijke manier om vuil te verwijderen is appelazijn. Gebruik een watje om het aan te brengen en laat een paar minuten zitten. Was het daarna goed af met water.

Hebben deze tips jou geholpen of ga je ze nog uitproberen? Laat het ons dan weten. Of denk je dat iemand dit wel zou willen weten, deel dit bericht dan.