Hoe maak je op 5 verschillende manieren ijskoffie

Wanneer de warme lente- en zomermaanden voor de deur staan, neemt je liefde voor koffie een totaal andere (maar tegelijkertijd ook heerlijke) wending: ijskoffie! De overgang van hete koffie naar de zoete, verfrissende smaak van ijskoffie is hemels!

De meeste van ons zijn dan ook erg blij dat het weer zo ver is. Wat hebben we de heerlijke smaak van ijskoffie toch gemist. Om de terugkeer van dit koele en cafeïne-rijke drankje te vieren, volgen hier 5 leuke manieren om deze zomer een heerlijke kop ijskoffie te zetten.

GEZOETE GECONDENSEERDE MELK

De zoete, stroperige textuur van gecondenseerde melk in blik is perfect voor ijskoffie. Zet eerst een kop zwarte koffie. Voeg daarna gecondenseerde melk toe voor een rijke zoete kop koffie!

SUIKERSTROOP

Misschien denk je dat suikerstroop alleen geschikt is voor alcoholische dranken, maar je kunt het ook aan koffie toevoegen voor een zoete smaak. Extra suiker of melk zijn daarna niet nodig. En het is nog eenvoudig te bereiden ook!

Voeg suiker en water toe in een pot en plaats dit op het fornuis. Zet het vuur niet te hoog en roer totdat de suiker oplost. Voor extra smaak, kun je allerlei extracten toevoegen: Vanille, kokos – geef je fantasie de vrije loop.

Haal de stroop door een zeef voor een gladde, egale vloeistof en voeg toe aan je kop zwarte koffie.
INSIDE OUT IJSKOFFIE

Bij deze interessante koffie maak je gebruik van ijsblokjes van koffie en chocoladesaus. Het klinkt nu al fantastisch!

Meng wat overgebleven koffie met chocoladesaus. Giet het mengsel in een ijsblokjes vorm en plaats het in de vriezer. Wanneer het tijd is voor een kop koffie, doe je wat ijsblokjes in een mok. Schenk er wat melk overheen en ziezo! – café latte.

Geen chocolade fan? Gebruik karamelsaus in je koffieblokjes in plaats van chocoladesaus.

VANILLE IJSKOFFIE

Op zoek naar een rijkere ijskoffie? Dan is deze vanille-ijskoffie vast het cafeïne-dessert van je dromen.

Het enige wat je hoeft te doen, is wat hete koffie over een paar scheppen vanille-ijst te schenken voor een heerlijke en rijke koffie! Hmm….

KOFFIE SMOOTHIE

Als je graag een smoothie bij het ontbijt hebt, zul je gek zijn op deze slimme manier om koffie aan je ochtendsmoothie toe te voegen.

Doe wat ijs, koffie, banaan, yoghurt en chocolade proteïne poeder in een blender. Het eindresultaat? Een heerlijke ochtendsmoothie met cafeïne. Beter kun je het niet krijgen.

Ben je gek op één van deze koffiehacks? En heb je zelf andere goede ideeën voor een heerlijke ijskoffie? Deel het in het reactieveld hieronder!