Hoe open je je autodeur wanneer je sleutel in de auto is?

Het is iedereen weleens overkomen dat je je autosleutels in de auto vergeet en de auto vergrendeld is. Het kan gebeuren als je grapjes aan het uithalen bent, maar ook in de ochtend als je haast hebt en dat kan voor veel ergernis zorgen. Ook wil het weleens voorkomen dat je bent vergeten waar je reserve sleutel ligt. Er is een redmiddel en die ga ik nu met jullie delen! Gebruik deze methode alleen bij je eigen auto en niet bij de auto van een vreemde.

Materiaal
Een stuk touw die even lang is als je autodeur en een voet.

Instructies
Knoop
Vouw je stuk touw op de helft, en maak precies in het midden een knoop. Als je aan de uiteindes trekt zal de knoop strakker aangetrokken worden.

Touw
Met de twee uiteindes in je hand laat het touw door de gleuf slippen waar de deur en het frame samen komen.

Lasso
Draai je lasso touw over de knop van het slot en trek het zo dat het stevig vast zit rondom het slot.

Slot openen
Trek de uiteinden van je touw tot het slot open gaat.

Bekijk de video hieronder om de stappen te zien. Onthoud dat ik niemand wil aanmoedigen om over te gaan tot autodiefstal. Het is een handige tip om jezelf te behelpen mocht het je overkomen, scheelt je een paar honderd euro’s! Mocht het je overkomen en je besluit deze tip toe te passen zorg ervoor dat je jezelf kunt identificeren dat je niet verdacht wordt van het stelen van je eigen auto. Mocht het je overkomen succes!