Laat nooit je waterfles in de auto op een warme dag

Heb je ooit een plastic waterfles in de auto gelaten op een warme dag? Velen van ons doen het zonder er bij stil te staan. Maar uit onderzoek blijkt dat het gevaarlijker is dan de meesten van ons ooit hebben gedacht. In een video beschrijft technicus Dioni Amuchastegui wat er kan gebeuren als we te lang een plastic fles in een auto laten op een warme dag.

Het is misschien moeilijk om te geloven, maar het kan een brand veroorzaken. Het is Dion zelf overkomen, hij zat te lunchen in zijn auto toen hij vanuit zijn ooghoeken zag dat er rook uit zijn stoel kwam.

Een ronde plastic fles gevuld met helder water kan fungeren als een lens die de energie van de zon op één punt concentreert, wat dan enorme warmte kan creëren waar de zonnestraal op gericht is. Dion heeft na het ongelukje de situatie gereconstrueerd en is tot de conclusie gekomen dat het onschuldige flesje water zijn autostoel zou kunnen afbranden met de juiste warmte en zonnestraal.

Het is heel belangrijk om op een warme dag genoeg water te drinken, doe dat ook vooral maar laat je waterfles niet in de auto achter. Moet jij je waterfles om wat voor rede dan ook in de auto laten, laat het dan niet in de zon.
Wie had gedacht dat een flesje water een brand zou kunnen veroorzaken, ik niet dus deel dit zoveel mogelijk met je naasten.

Filter by
Post Page
TIPS GEZONDHEID
Sort by